Evenimentul „Rolul terapeutic al sportului și mișcării în viața copilului cu deficiențe” a avut loc la Bacău

Luni, 3 iunie, în contextul Zilei Internaționale a Copilului, la sala de atletism „Doina Melinte” din Bacău a avut loc evenimentul „Rolul terapeutic al sportului și mișcării în viața copilului cu deficiențe”.

În cadrul evenimentului au participat 40 de tineri și copii cu nevoi speciale din cadrul asociațiilor eparhiale: „Patmos” din Onești, „Suroti” Mănăstirea Cașin, „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja și Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman. Pe lângă aceștia, au participat și copii din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Comănești. Beneficiarii au petrecut clipe de neuitat alături de profesori, studenți, preoți și voluntari specializați.

În debutul întâlnirii, câțiva sportivi ai Clubului de Judo „Ovidenia” (Voicu David, Ababi Ioan și Ababi Dimitrie) alături de antrenorul lor, domnul Daniel-Vasile Coclenci au făcut o demonstrație de procedee și tehnici specifice sportului Judo.

Apoi, participanții au făcut puțină mișcare alături de voluntarii ASCOR Bacău, s-au cunoscut și au îndeplinite câteva probe sportive pregătite de profesorii școlii gimnaziale speciale „Maria Montessori” din Bacău. După toate acestea, cu sprijinul Protoieriei Bacău, cei prezenți au primit pizza și gogoși, iar la final au fost premiați cu diplome, medalii și ghiozdane cu rechizite din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Delegatul ierarhului a fost pr. Ilarion Mâţă,  consilier al Sectorului social-filantropic și misionar, care a transmis cuvântul de binecuvântare și a oferit celor prezenți darurile ierarhului. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”.

(Pr. Vlad Țuțurlan)

You may also like...