Examen de capacitate preoțească la Centrul eparhial de la Roman

Cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman s-a desfăşurat luni, 29 octombrie 2019, examenul de capacitate preoțească.

whatsapp_image_2019-10-29_at_13.28.54
whatsapp_image_2019-10-29_at_13.28.52
whatsapp_image_2019-10-29_at_13.28.53

Verificarea cunoștințelor teologice și a capacității de a fi un bun păstor de suflete au constituit baza examenului de capacitate preoțească susținut de cei opt tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior teologic înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de Capacitate preoţească desfăşurat la Roman, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în sala de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” – Filiala Roman.

În fața comisiei coordonată de părintele Alexandru Daniel Zamfir, consilier administrativ, și alcătuită din preoți consilieri și inspector ai Centrului eparhial, precum și profesori de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman, candidații au susținut mai întâi testul psihologic, după care s-au desfășurat probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică.

Apoi, în sala de consiliu a Centrului eparhial de la Roman tinerii teologi s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, unul dintre scopuri fiind acela de a-i cunoaște personal pe candidaţi, de a proba dacă au chemare pentru misiunea  preoţească şi de a verifica nivelul cunoştinţelor dobândite şi capacitatea de a le aplica în viaţa pastoral-misionară.  Examenul de capacitate preoțească a fost încheiat cu proba orală la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...