Examen de capacitate preoțească la Centrul eparhial de la Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman s-a desfăşurat marți, 29 septembrie 2019, examenul de capacitate preoțească.

Verificarea cunoștințelor teologice și a capacității de a fi un bun păstor de suflete au constituit baza examenului de capacitate preoțească susținut de cei patru tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior teologic înscriși în sesiunea de toamnă a examenului de Capacitate preoţească, desfăşurat la Roman cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în sala „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești”.

În fața comisiei coordonate de părintele Alexandru Daniel Zamfir, consilier administrativ, și alcătuită din preoți consilieri și inspector ai Centrului eparhial, precum și profesori de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman, candidații au susținut mai întâi testul psihologic, după care s-au desfășurat probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică.

Apoi, în sala de consiliu a Centrului eparhial de la Roman tinerii teologi s-au întâlnit cu membrii comisiei de examinare, unul dintre scopuri fiind acela de a proba dacă au chemare pentru misiunea  preoţească, de a verifica nivelul cunoştinţelor dobândite şi capacitatea de a le aplica în viaţa pastoral-misionară.  Examenul de capacitate preoțească a fost încheiat cu proba orală la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică.

You may also like...