Examen de capacitate preoțească pentru tinerii teologi din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în sala mare de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman, 12 tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut luni, 19 octombrie, examenul de capacitate preoţească din sesiunea de toamnă.

Cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în sala mare de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman, 12 tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut luni, 19 octombrie, examenul de capacitate preoţească din sesiunea de toamnă. Comisia a fost alcătuită din părinți consilieri ai Centrului Eparhial de la Roman și profesori de la Liceul Teologic ”Melchisedec Ștefănescu” din Roman.

”Tinerii au susținut o testare psihologică, apoi o lucrare scrisă la Dogmatică, Omiletică și Istoria Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, în cadrul probelor orale au fost testați la Omiletică, Liturgică, Exegeza Noului și Vechiului Testament și Legislație și Administrație bisericescă”a explicat preot Daniel Alexandru Zamfir

consilier administrativ la Centrul Eparhial. Un moment important al acestui examen a avut loc în sala de consiliu a Centrului Eparhial de la Roman, unde teologii s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, unul din scopuri fiind acela de a-i cunoaște personal pe absolvenții institutelor teologice de învățământ superior, dacă au chemarea pentru preoţie şi pentru a le verifica și cunoştinţele dobândite, în vederea utilizării lor în viaţa pastorală.

You may also like...