Excursie de suflet a credincioșilor din parohia Crihan

Cu binecuvântarea IPS Părinte, Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, credincioși ai parohiei Crihan, comuna Măgura, Protopopiatul Bacău, prin intermediul Agenției de turism si pelerinaje Meteora Tour, au pornit în dimineața zilei de 30 octombrie a.c., în duhul rugăciunii, în frunte cu părintele paroh Nicoară Marius Alin, spre căutarea liniștii lăuntrice pe care o conferă așezămintele monahale în general, spre locurile unde și-a purtat pașii, părintele Arsenie Boca, cel care este supranumit în ,,Sfântul Ardealului”.

s
a
d
davide-ragusa-51637
e
q
dd

Astfel că, la primele ore ale dimineții de 30 octombrie 2017, enoriașii parohiei Crihan au purces spre mănăstirea Prislop, în drumul lor făcând popas la mănăstirea Codreanu, mai apoi la Complexul Monahal al Sâmbetei de Sus și la mormântul părintelui Teofil Pârâianu.

Spre amurg au ajuns la mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, unde au avut prilejul de a se închina Sfintei Cruci ce străjuiește mormântul Părintelui Arsenie Boca. De aici au urcat apoi la peștera Sfântului Ioan de la Prislop.

În dimineața celei de a doua zi de pelerinaj, credincioșii parohiei Crihan, s-au închinat sfintelor moaște ale Sfântului Ghelasie de la Râmeț aflate biserica principală a mănăstirii ardelene, după care, în plinătatea bucuriei duhovnicești, s-au întors spre casă. În calea lor a vizitat și mânăstirea rupestră de la Șinca Veche.

You may also like...