Excursie tematică în cadrul Şcolii de vară a Parohiei Luncani

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul proiectului de parteneriat dintre Centrul de cateheză al Parohiei Luncani și Centrul de Zi „Aurora” din Luncani, aparținând Fundației YANA (You Are Not Alone), pentru încununarea programului „Școlii de vară” din perioada 12-15 iulie 2021, a avut loc o excursie în municipiul Bacău în ziua de 22 iulie. Părintele Adrian Grigoraș a organizat cu sprijinul Primăriei Mărgineni și a altor oameni mărinimoși excursia cu tema „Descoperă România”, la care au participat un număr de 43 de copii și 7 adulți, cadre didactice, voluntari și părinți.

Cu acest prilej au fost vizitate diverse obiective culturale și de patrimoniu ale orașului Bacău, între care enumerăm: Vivariu, Școala Populară de Arte și Meserii, Observatorul Astronomic „Victor Anestin” și Complexul Muzeal „Ion Borcea”, oferindu-le copiilor ocazia de a descoperi și de a învăța lucruri noi, îmbogățindu-și astfel bagajul de cunoștinte, spre bucuria lor și mulțumirea părinților.

Evenimentul din ziua 22 iulie, dar și întregul program al Școlii de vară din Parohia Luncani, a fost consemnat în scris de către profesorul doctor Ioan Dănilă, redactor  la revista „Ateneu” (https://www.desteptarea.ro/la-scoala-in-miez-de-vara/).

„Excursia organizată astăzi, prilej de mare bucurie pentru copiii satului Luncani, precum și toate activitățile social – filantropice și catehetice desfășurate pe parcursul anilor în Parohia Luncani, ne poartă cu gândul la sămânța din Pilda Semănătorului, care, îngrijită, cultivată și păzită de intemperiile vremii, va aduce rod bun de creștini vrednici și mândri luncaneni” a menţionat părintele Adrian Grigoraș.

La finalul evenimentului, părintele Adrian a mulțumit Înaltpresfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântare, părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche pentru îndrumare, sponsorilor: Primăria Mărgineni reprezentată de către domnul primar Marcelin Şolot, doamnei Gabriela Berza, doamnei prof. dr. Gabriela Gurău, director al Complexului Muzeal „Ion Borcea” Bacău și colaboratorilor săi, doamnei Olguța Pâtu (Carmen Voisei), director al Școlii Populare de Arte și Meserii Bacău.

Au mai fost adăugate mulţumiri domnului Ioan Dănilă, prof. dr. la Universitatea Vasile Alecsandri și redactor al revistei „Ateneu”, domnului Ioan Măric, pictor naiv și profesor în cadrul Școlii Populare de Arte şi următorilor colaboratoril: doamnelor profesoare Elena Doroftei și Elena Văcaru, de la Centru de Zi „Aurora” din cadrul Fundației Yana, voluntarilor și părinților. Activitățile experențiale din cadrul excursiei vor constitui baza materială a orelor de cateheză din perioada imediat următoare, spre bucuria și fericirea copiilor participanți. (Pr. A.G.)

You may also like...