Excursie tematică pentru copiii din parohia „Sfântul Andrei Criteanul”

În cadrul proiectului parohial „Ca toți să fie una!”, dezvoltat de parohia băcăuană „Sfântul Andrei Criteanul” din protopopiatul Bacău, în luna decembrie a anului trecut, marți, 9 ianuarie 2018, a avut loc o activitate tip „Școala de Iarnă” prin care câteva zeci de copii din municipiul Bacău, alături de o parte din părinții lor, au participat la o excursie tematică denumită: „În căutarea zăpezii ! ”

2_2
5_2
8_0
9_1
77_0
26230324_1155612531208757_6992656021147889538_n
index_2

În ziua de 9 ianuarie 2018, câteva zeci de copii din Bacău alături de o parte din părinții lor au luat parte la o excursie tematică denumită: „În căutarea zăpezii !”, care a fost organizată de către parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din protopopiatul Bacău și care a vizat vizitarea stațiunii Harghita Băi.

Aici, cei 36 de copii proveniți din parohie, de la Centrul Maternal Bacău și de la Școala „Mihai Drăgan”, alături de 14 persoane hipoacuzice au luat contact cu zăpada și cu zona de basm care an de an adună mii de turiști dornici de recreere și de bună dispoziție.

Copii au prins o zi perfectă pentru săniuș și pentru distracție.  Echipaţi cu haine groase, amatorii de derdeluş au spus în cor că nici nu li s-a părut prea frig. Iar cei mai mici nici atât nu s-au plâns.
„A fost foarte bine, distractiv. În momentul în care am coborât cu viteză  pe pârtie nu am simțit nici o înfricoşare”, a mărturisit un băieţel.

„M-am simțit foarte bine. Nu mi-a fost frică deloc, chiar îmi doresc dacă se mai organizează să pot participa din nou”, a spus un alt copil.

Părinții însoțitori au afirmat că au venit la săniuş pentru bucuria copiilor, dar în același timp au recunoscut că s-au distrat şi ei de minune. Mai ales că majoritatea şi-au amintit de propria copilărie.

  „Pe termen lung, ne propunem ca astfel de proiecte pentru copii să reprezinte o activitate constantă a parohiei noastre. Urmărim, de asemenea, să extindem numărul de participanți și pentru alte activități care să vină în ajutorul categoriilor defavorizate, dar și să promovăm învățătura Bisericiia declarat preotul paroh Gabriel Ichim-Radu.

(pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...