Familia creştină în pericol: conferință cu dr. Pavel Chirilă și jurnalistul Ioan Șolea.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM și pentru folosul duhovnicesc al credincioșilor, în contextul Anului omagial 2016 al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, în municipiul Bacău se desfășoară un program liturgic special în săptămâna 24-30 ianuarie 2016, concentrat în jurul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi. Așezat sub îndemnul generic „FAMILIA CREȘTINĂ, icoană vie a lui Dumnezeu-Iubire”, evenimentul cultural și duhovnicesc a ajuns la cea de a șasea zi de rugăciune neîntreruptă.

DSC_0557
img_0962
IMG_1480
IMG_1487
IMG_1683
IMG_1737
IMG_1746
IMG_1747
IMG_1771
IMG_1753
IMG_1752
Afis conferinta – 2016 – Sf
PAROHIA SF TREI IERARHI  (2)
PAROHIA SF TREI IERARHI  (7)
DSC_0558
DSC_0560
Program liturgic – Sfintii Trei Ierarhi – var. finala

Vineri – 29 ianuarie, după Sfânta Liturghie oficiată dis-de-dimineață, credincioşii adunaţi în Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Bacău au avut ocazia să participe, începând cu orele 18, la conferința cu tema: ,,Familia creştină în pericol”. Invitați de seamă ai evenimentului organizat de tinerii studenți ai A.S.C.O.R. Bacău și parohia Sfintii Trei Ierarhi au fost dr. Pavel Chirilă și jurnalistul Ioan Șolea.

”În aceste vremurile grele, toate viciile, păcatele, idolatriile – pe care acum două mii de ani Sfinții Apostolii le-au trimis în bezna istoriei, încearcă acum să se reîntoarcă, să atace şi să invadeze Biserica. Acum suntem chemați să apărăm Biserica cea unică, nedespărţită, biruitoare în veci, prin rostirea adevărului în iubire”a subliniat domnul dr. Pavel Chirilă.

Făcând referire apoi la subiectul cărții domniei sale: ,,Nu hrăni cancerul!”, invitatul a vorbit despre ”mecanismul oncogen” și ”amplificarea genică”, despre ”E-uri și aditivi”, despre ”organismele modificate genetic” și eutanasie, pe care le consideră și le descrie ca fiind ”un atac la antropologia creștină”.

Secolul nostru este străbătut de legalizarea nefirescului, așa de mult, că din punct de vedere al moralei creștine este abominabil. Familia, în care tineretul are rolul său catalizator, e chemată nu să aștepte ca lucrurile să se întâmple, ca să existe o acțiune creștină, ci de data această este chemată să acționeze înainte pentru că intuiește (și prin prisma experienței occidentale) ceea ce se va întâmpla. De aceea Referendumul pe articolul 48 din Constituție, de sprijinire a familiei formată din bărbat și femeie, este un examen de împreună-lucrare și este pentru prima oară când în toate colțurile din țara asta vorbim despre același lucru și dorim același lucru. Bărbați și femei, bătrâni și tineri, trebuie să ne unim sub oblăduirea Sfinților Trei Ierarhi, cei care au apărat prin viața și învățătura lor familia, axa sacră în jurul căreia gravitează și își menține identitatea și echilibrul specia umană. a spus Jurnalistul Ioan Șolea

DSC_0555
DSC_0556
DSC_0558
DSC_0560
DSC_0561
DSC_0562
DSC_0566
DSC_0567
DSC_0570
DSC_0572
DSC_0577
DSC_0584
DSC_0590
DSC_0593
DSC_0595

Punctul culminant al întregii săptămâni îl reprezintă însă ziua de sâmbătă – 30 ianuarie când IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va prezida Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, fiind alături de credincioșii băcăuani la biserica parohiei “Sf. Trei Ierarhi”, în chiar ziua serbării hramului. Aceasta este cea mai importantă dar și ultima zi a Săptămânii duhovnicești „FAMILIA CREȘTINĂ, icoană vie a lui Dumnezeu-Iubire”, desfășurată la Bacău în perioada 24-30 ianuarie 2016.

Pe parcursul întregii zile credincioșii vor  continua citirea din Psaltire; sfintele moaște ale celor doi sfinți ocrotitori ai Eparhiei Romanului și Bacăului: Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Antipa de la Calapodești, vor rămâne în mijlocul băcăuanilor până la orele Vecerniei.ips_ioachim_cu_potir

.

SÂMBĂTĂ – 30 ianuarie

     730 – Utrenia;
     0900Sfânta Liturghie – prezidată de IPS Dr. Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului; răspunsurile la strană vor fi date de corul Trysagion din Iaşi.
     1200citirea Psaltirii de către credincioși;
     1600Acatistul Sfintei Parascheva;

  • reîntoarcerea Veşmântului Sfintei Cuvioase Parascheva şi a moaştelor Sfântului Antipa la Catedrala Arhiepiscopală din Roman;
  • Vecernia.

 

You may also like...