Festivalul-Concurs „Lăudaţi pe Domnul!” va reuni anul acesta cinci coruri recunoscute la nivel naţional şi internaţional

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, ediția a XI-a, va avea loc la Bucureşti în perioada 26-28 octombrie 2018 şi va reuni anul acesta cinci coruri participante, recunoscute la nivel naţional şi internaţional.

Evenimentul este organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și cuprinde două secțiuni: A. Interpretare și B. Compoziție.

În cadrul Secțiunii A. Interpretare au fost invitate coruri reprezentative la nivel național/internațional, din zone istorice ale României, mixte sau de voci egale, repertoriul abordat fiind în limba română. În cadrul acestei secțiuni sunt organizate trei concerte.

  • În ziua de vineri, 26 octombrie 2018, între orele 19.00-20.30:

– la Biserica Sfântul Elefterie – Nou, Paraclis Patriarhal – participă Corala Bărbătească Te Deum Laudamus; Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera; Corul de Copii Radio (intrarea este liberă);
– la Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București – participă Corul Bărbătesc din Finteușu Mare; Capela Corală Moldova din Chișinău, Republica Moldova (intrarea este liberă);

  • În ziua de sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 18.00-19.40, la Palatul Patriarhiei, în Aula Magna Teoctist Patriarhul, participă Corul de Copii Radio; Corul Bărbătesc din Finteușu Mare; Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera; Corala Bărbătească Te Deum Laudamus; Capela Corală Moldova din Chișinău, Republica Moldova (intrarea se face pe bază de invitație).

Prezentatorii acestor concerte vor fi actorul Tomi Cristin, actrița Alina Tomi și Ana-Maria Tomi, realizator la Radio Trinitas.

În cadrul Secţiunii B. Compoziție, concurenții înscriși au compus piese muzicale, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cu sau fără instrumente neacordabile, având ca temă unitatea de credință și de neam a poporului român.

În ziua de 20 septembrie 2018, au fost evaluate lucrările a șase concurenți, iar compozitorii clasaţi pe primele trei locuri vor fi premiaţi în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2018, de la Palatul Patriarhiei – Aula Magna Teoctist Patriarhul. 

Duminică, participanţii vor avea posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Cernica.

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, ediția a XI-a este organizat în contextul anului 2018, declarat în Patriarhia Română An omagial al unităţii de credinţă și de neam și An comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Sursa: Basilica.ro / Foto Credit: Arhivă Basilica.ro / Publicat de Iulian Dumitraşcu

You may also like...