„Fii dar din Darul lui Dumnezeu!” în Parohia Ortodoxă Lazaret

Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a derulat și anul acesta programul ”Fii dar din Darul lui Dumnezeu!”. Acest program face parte din Programele Sociale Eparhiale cu derulare continuă și este implementat de către Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

img-20191220-wa0013_0
img_20191218_153040
img_20191218_153737

Beneficiarii din acest an au fost copiii din municipiul Bacău care participă la activitățile Centrelor de zi ”Sf. Ioan Botezătorul” și „Sf. Filofteia”, Centrului de recuperare neuro-motorie „Sf. Vasile cel Mare” și  Centrului pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian”, precum și copiii de la Grădinița din comuna Stănișești (îndrumați de doamna Ureche Olga) și din parohia Sohodol, comuna Măgura, județul Bacău.

În perioada 01-10 decembrie copiii au scris scrisori către Dumnezeu, scrisori în care și-au pus speranțele și dorințele, dar din care au răzbătut și cât de mari sunt nevoile și lipsurile lor. În săptămâna care a urmat, aceste scrisori, prin grija părintelui paroh Marius Iacobeanu, precum și a preoților slujitori din cadrul parohiei ortodoxe Lazaret, au fost distribuite către persoanele care au dorit sa se implice și să aducă o rază de bucurie în inimile acestor copii și famililor lor.

Peste 100 de credincioși din Parohia Ortodoxă Lazaret, dar și din municipiul Bacău, cu multă dragoste și dăruire au luat cel puțin câte o scrisorică și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a îndeplini visele celor 144 de copii care le-au scris.  

Darurile au fost oferite în perioada 18-22 decembrie, atât în biserica parohială a parohiei Lazaret din Bacău, cât și în Centrele de zi, respectiv în cele două parohii beneficiare. Copiii, la rândul lor au pregătit mici serbări și colinde, pe care le-au oferit în dar celor care le-au adus bucuria pe chipuri.

Mulțumim tuturor celor care, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și prin dragostea și  jertfa lor au ajutat la îndeplinirea viselor acestor minunați copii.   (Carla-Livia Pișcu – asistent social principal)

You may also like...