Fundația „Episcop Melchisedec” Bacău sprijină recuperarea copiilor cu autism

În data de 20 septembrie 2018 a avut loc inaugurarea camerei de integrare senzorială, din cadrul Centrului pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” Bacău, aparținând Fundației “Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”, finanțat de către Consiliul Județean Bacău, conform Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

La eveniment au fost prezenți preoți, invitați din partea Consiliului Județean Bacău, specialiști din cadrul centrului și din alte instituții, părinți ai copiilor cu autism și alte persoane din comunitate.

Pentru început, pr. Marius Iacobeanu a oficiat slujba de sfințire a centrului, urmată de un TeDeum, după care invitații au vizionat un film de prezentare a noului serviciu oferit. Andreea Bârzu, coordonatorul Centrului pentru persoane cu autism a vorbit despre efectul benefic al terapiei de integrare senzorială asupra copiilor cu tulburări de dezvoltare, iar părintele unui beneficiar al centrului a ținut un discurs despre bucuria inaugurării acestei camere și importanța sa în comunitatea bacăuana.

La finalul eventimentului,  în semn de recunoștință pentru dragostea și sprijinul acordat în implementarea activităților din cadrul proiectului: “Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”, Pr. Marius Iacobeanu a înmânat reprezentantului Cosiliului Județean Bacău diploma de excelență.

 

 

You may also like...