Ziua Copilului serbată la Centrul de tineret „Sfântul Ioan Valahul” al Parohiei Fundu Tutovei

Ziua copilului în Parohia Izvorul Tămădurii din satul Fundu Tutovei a fost serbată sub egida „Nihil sine Deo” la care au participat 20 de tineri. Serbarea a început cu un moment de rugăciune în care s-a citit acatistul Sfântului Ioan Valahul, modelul tinerilor noștri.

În următoarele două ore ale întâlnirii fiecare participant a încercat sa rememoreze și să prezinte celorlalți copii experiențele lor personale cu Dumnezeu. S-au format două grupe, în care fiecarea a încerc sa identifice și sa împărtășească cele mai frumoase experiente cu Dumnezeu și sfinții Săi, atât personale cât și colective. De asemeni s-au identificat activități duhovnicești care duc la o relație mai apropiată cu Dumnezeu. Toate experientele și ideile expuse au fost notate de liderii grupurilor alcătuind astfel un tabel de valori care îi ajută pe cei mici în viața de zi cu zi.

A doua parte s-a centrat pe activități de echipă și sportive care au adus zâmbetul pe chipurile copiilor. Micile surprize dulci de la sfârșitul întâlnirii au îndulcit nu numai întâlnirea ci întreagă zi.

Aceasta frumoasă zi a copilului a încercat sa evidențieze și partea educațională creștină ca parte esențială în viața și creșterea lor, ca astfel fiecare tânăr cu adevărat să contribuie într-un mod activ în făurirea viitorului acestui neam sfânt.

You may also like...