Grup de suport pentru familii monoparentale, la Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, începând cu luna octombrie, Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău va organiza un grup de suport pentru familii monoparentale, intitulat ”Maica Domnului – chipul desăvârșit al mamei creștine”.

Ideea unui grup de suport pentru părinți are la bază solicitarea primită din partea unor familii care participă activ la viața Parohiei Lazaret sau care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de fundația menționată copiilor acestora, respectiv școli de vară, programe catehetice, programe social-educaționale, simpozioane omagiale etc.
Cu aceste ocazii s-a cristalizat în timp nevoia de a oferi soluții și răspunsuri duhovnicești la diversele probleme și provocări care apar în educația copiilor. Astfel, activitatea acestui grup de suport pentru familii monoparentale se înscrie în rândul numeroaselor inițiative derulate în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului cu ocazia Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox.
În cadrul grupului de suport vor fi abordate teme care privesc probleme întâlnite de părinți în educarea propriilor copii, având în vedere neajunsurile absenței unuia dintre părinți (deces, plecat în străinătate, divorț), atât din punct de vedere civic-social, dar și moral-religios. Pe parcursul întâlnirilor vor participa o serie de invitați (doctori, psihologi, duhovnici, juriști, etc.) care vor răspunde nevoilor identificate la nivelul grupului.
Activitatea se va desfășura bilunar, joia de la ora 17.30, în cadrul Așezământului Social-Filantropic Lazaret din municipiul Bacău și va fi coordonată de psiholog Ramona Dârlea și asistent social Pișcu Carla-Livia.
Pentru înscrieri și detalii, la sediul Fundației ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău, str. Digu Bîrnat, nr. 19 (vis-à-vis de Selgros, în curtea Parohiei Ortodoxe Lazaret), email: filantropika@yahoo.com sau tel. 0758976809.

Pr. Ciuche Eugen-Ciprian
Consilier Sector Social-Filantropic

You may also like...