Hramul bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, parohia Letea Veche

În ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, 23 aprilie 2018, cu binecuvântarea chiriarhului locului, a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în Parohia Letea Veche, preoţii şi enoriaşii şi-au serbat ocrotitorul bisericii şi al comunităţii.

sdr
dav
dav
dav

Astfel, de la primele ore ale dimineţii au participat la slujba Utreniei, la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de 7 preoţi şi la agapa creştină  ce a urmat. Din sobor au făcut parte: părintele Ciprian Ignat – parohia ,,Sf. Gheorghe” Bacău, părintele Constantin Rotaru – parohia Precista Mică din Roman, părintele Adrian Ghinea – parohia Şerbăneşti, părintele Ioan Ghioc – parohia Ruşi Ciutea, părintele Iulian Adam – parohia Holt şi părinţii Ioan Palur şi Alexandru Palur de la Letea Veche.

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui secretar eparhial, pr. Ciprian Ioan Ignat, care la final a ţinut şi un  înălţător cuvânt, ziditor de suflet, plecând de la viaţa şi minunile Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Apoi, au fost felicitaţi părintele Ioan Palur pentru frumoasa activitate de la Letea Veche, enoriaşii care sunt alături de preoţii parohiei şi toţi cei care, cu jertfelnicie, au lăsat grija cea lumească şi au participat pentru un ceas de vreme la rugăciune în ziua hramului bisericii satului. ,,Vocaţia mărturisirii îi trebuie creştinului de astăzi ce arde de dorul Împărăţiei cerului, iar Sfântul Gheorghe ne este model de credinţă, de iubire şi de putere mărturisitoare a adevărului care este Hristos.” a fost concluzia cuvântului părintelui Ciprian.

La final, părintele paroh Ioan Palur a mulţumit părinţilor care au co-liturghisit la ales ceas de sărbătoare, a felicitat pe cei ce poartă numele sau au hramul casei Sfântului M. Mc. Gheorghe şi a invitat pe toţi cei prezenţi la o agapă a comuniunii frăţeşti. Toţi creştinii au primit din partea părinţilor de la Letea Veche cărţi duhovniceşti folositoare de suflet iar copiii dulciuri şi alte suprize.

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...