Hramul bisericii „Sfântul Vasile cel Mare”, serbat la Bacău

La început de An Nou (01 ianuarie 2022), Parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare din zona de Nord a municipiului Bacău, Protopopiatul Bacău, și-a serbat pentru prima dată patronul spiritual.

Cu acest prilej, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăuluipreotul paroh Daniel-Ionel Marari a oficiat în lăcaşul de cult ocrotit de Sfântul Vasile, Sfânta Liturghie în solemnitatea specifică sărbătorii Tăierii Împrejur a Domnului Iisus Hristos, a Sfântului Vasile și a Anului Nou, alături de enoriași. 

Părintele paroh, în cuvântul de învățătură rostit în cadrul slujbei, a vorbit despre Praznicul Tăierii Împrejur a Domnului şi a evocat personalitatea marcantă a Sfântului Vasile cel Mare, evidenţiind modelul slujirii sale ca arhipăstor.

La final, părintele Daniel a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru noua misiune încredințată și a vorbit despre implicarea parohiei în viitorul apropiat în proiecte culturale, catehetice și sociale.

Cu recunoștință, mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului, care m-a chemat din nou și m-a trimis la această nouă slujire plină de responsabilitate în comunitatea de credință de aici. Atât cât este cu putință, aștept implicarea tuturor enoriașilor în noile proiecte cultural-catehetice și social-filantropice ce vor fi dezvoltate de către parohia Sfântul Ierarh Vasile cel Mare pentru copii, adolescenți, tineri și pentru toate familiile arondate parohiei, care au deschisă poarta sufletului meuAm nevoie de rugăciunile și dragostea curată a dumneavoastră. Toți viețuim prin harul și iubirea lui DumnezeuPrioritatea mea misionară sunt sufletele dumneavoastră, dragi enoriași. Nu voi neglija nici latura socială, pentru faptul că  într-o lume cu atât de multe probleme va fi o preocupare de suflet pentru toți cei care vor căuta sprijin la această nouă oază de spiritualitate băcăuană ce și-a deschis zilele acestea porțile.

Părintele paroh a mulțumit pentru prezență și împreună rugăciune tuturor credincioșilor, urând acestora sănătate, pace, bucurie şi împlinire.

O slujbă de sfințire a apei și de binecuvântare pentru începerea slujirii în proaspătul locaș de cult băcăuan a fost oficiată în ziua de joi 29 decembrie 2021 de către un sobor de preoți aflați sub protia părintelui Eugen Ciprian Ciuche, protopop al Protoieriei Bacău. În cuvântul său inaugural, părintele protopop a mulțumit părintelui care a ridicat această bisericuță și a urat mult succes în pastorație preotului paroh numit de către Chiriarh.

 Felicitări celor care ce au ctitorit acest sfânt locaș, succes în pastorație celor ce urmează aici să mântuiască sufletele. Slavă lui Dumnezeu pentru acest mic și smerit început, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim! Vă mulțumim, părinte Gabriel, că v-ați ostenit să faceți locaș sfânt de rugăciune. Părinte paroh Daniel, vă dorim mult succes aici, în misiunea aceasta ce v-a fost încredințată. Să fiți un păstor și un model credincioșilor de aici, cu multă bunătate și aplecat asupra nevoilor lor spirituale.

You may also like...