Hramul parohiei Izvorul Tamaduirii – Bacau

An de an biserica Izvorul Tămăduirii din mica parohie de la periferia Bacăului îmbracă haina bucuriei pentru a sărbători, în Vinerea Luminată, hramul acestui sfânt locaș de cult închinat Maicii Domnului. Construită în incinta cimitirului ”Sărata I”, în locul unei sinistre capele comuniste, biserica ”Izvorul Tămăduirii” este strigătul creștinilor ce-și duceau somnul de veci fără a auzi chemarea lui Hristos: ”Veniți de luați lumină!”.

IMG-20160515-WA0002

Hramul bisericii ”Izvorul Tamaduirii” – 2016

Anul acesta – 2016, la Sfânta Liturghie din Vinerea Săptămânii Luminate (6 mai 2016) a participat un sobor de preoți sub protia părintelui protopop Costică Busuioc, alături de credincioșii parohiei, iar răspunsurile la strană au fost date de corul catedralei ”Sf. Nicolae” din Bacău.

După ce ”cler și credincioși deopotrivă au mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra lor în anul ce a trecut și au cerut ajutorul pentru finalizarea proiectelor de folos duhovnicesc, inclusiv pentru terminarea lucrărilor la biserica mare a parohiei”, părintele protoiereu a rostit cuvântul de învățătură, transmițând în primul rând binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfințitului Ioachim, arhipăstorul Romanului și Bacăului. În cuvântul său, părintele Costică Busuioc a subliniat importanța sărbătorii ”Izvorul Tămăduirii” în contextul sărbătorilor pascale, arătând că miezul fiecărei sărbători ortodoxe este de fapt Învierea lui Hristos – realitate istorică și duhovnicească.

În încheiere părintele paroh Ioan Deacu a mulțumit ”în primul rând Maicii Domnului, cea fierbinte rugătoare pentru noi în fața Dreptului Judecător, dar și Înaltpresfințitului Ioachim pentru grija părintească ce o manifestă față de credincioșii acestei parohii”, ”părintelui protoiereu – care cu frățească dragoste ne-a fost alături, și credincioșilor care s-au străduit să se manifeste unitar, ca o adevărată familie creștină”.

Maică a Domnului „izvor dintru care curge toată bunătatea şi dintru care se revarsă tuturor binefacerile”, „mană cerească şi izvor dumnezeiesc al raiului” roagă-te lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!

DSCN0860

You may also like...