Hramul ,,Sfântul Nectarie de Eghina” la Mănăstirea Plopana

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în ziua de 9 noiembrie 2018, Mănăstirea Plopana, Protopopiatul Bacău şi-a serbat al doilea din cele trei hramuri pe care le are, anume pe  Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui consilier eparhial şi exarh mănăstiresc al Ahiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Arhim. Serafim Huzdup iar soborul a fost alcătuit din 16 preoţi şi un diacon. La final, părintele Arhim. Serafim a adus celor prezenţi cuvântul de binecuvântare din partea ierarhului locului şi a prezentat succint viaţa şi realizările Sfântului Ierarh Nectarie, minunile şi învăţăturile sfântului, care s-a făcut model de smerenie, de rugăciune şi de ascultare tuturor creştinilor.

Părintele stareţ, protosinghelul Ghenadie, a mulţumit părintelui exarh, a mulţumit preoţilor din sobor, credincioşilor prezenţi în număr mare la eveniment şi copiilor veniţi cu părintele Bogdan Hărăbor la slujba Sfintei Liturghii.  Apoi, părintele i-a invitat pe toţi cei prezenti la o agapă frăţească prilejuită de serbarea hramului Mănăstirii.

(Pr. Iulian Vasile Adam)

You may also like...