Hramul ,,Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” la Parohia Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Parohia Holt, s-au defăşurat şi anul acesta, cu prilejul hramului, o serie de activităţi şi acţiuni misionare menite să întărească conştiinţa eclesială a enoriaşilor şi a celor invitaţi la eveniment.

IMG-20181107-WA0005
dav
IMG-20181107-WA0010
IMG-20181107-WA0035
IMG-20181107-WA0011
IMG-20181107-WA0017
IMG-20181107-WA0021
IMG-20181107-WA0041
sdr
sdr
sdr
dav
sdr
dav

Astfel, în preziua sărbătoririi celor doi Arhangheli de lumină, s-a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia de un sobor de 12 preoţi condus de părintele protoiereu de Bacău, pr. Costică Busuioc.  La final, părintele protopop a vorbit credincioşilor prezenţi în număr mare  despre rolul şi menirea Sfinţilor Îngeri, despre lucrarea dreptăţii şi a iubirii, ca unică şi dumnezeiască lucrare prin Sfinţii Voievozi ai cetelor cereşti Mihail şi Gavriil şi despre modul în care ceştinul de astăzi îi poate cinsti şi prăznui cum se cuvine.

Părintele paroh Iulian Adam a mulţumit fiecărui părinte invitat în parte, a mulţumit părintelui protoiereu pentru lucrare, încurajare şi binecuvântare şi a poftit pe toţi la o agapă a comuniunii creştine prilejuite de hramul parohiei.

A doua zi copiii Centrului de zi ,,Sfântul Arhanghel Rafail” Holt împreună cu alţi copii ai şcolii cu clasele I-VIII Holt, însoţiţi de doamna director Custură Mihaela şi de cadrele didactice ale şcolii, au participat la Sfânta Liturghie în cinstea Sfinţilor Voievozi, au realizat un scurt program artistic, iar la final au primit dulciuri şi o gustare caldă pregătită din vreme. Oficialităţile locale au fost prezente la eveniment prin domnul primar Dochiei Petru şi domnul viceprimar Iorga Daniel, iar credincioşii s-au rugat împreună cu preoţii slujitori pentru eroi şi ctitori şi au adus mulţumire pentru darurile primite de la Bunul Dumnezeu.

Totul s-a finalizat prin agapa de hram care s-a desfăşurat la casa socială a parohiei iar organizatorii au mulţumit tuturor celor care s-au implicat şi au participat activ la evenimentul de bucurie al întregii comunităţi de la Holt.

(Pr. Iulian Vasile Adam)

You may also like...