În contextul campaniei electorale au fost puse în circulație calendare creștin-ortodoxe greșite

Aducem în atenția credincioșilor ortodocși din eparhia Romanului și Bacăului că, în contextul campaniei electorale din acest an, a fost pus în circulație un așa-zis calendar bisericesc, care este distribuit gratuit. În ciuda aparențelor, acesta nu este întocmit conform normelor impuse de canoanele bisericii, omițând semnalarea unor sărbători importante și nesemnalând în niciun fel zilele de pomenire ale sfinților români, iar icoana, un element care distinge orice calendar bisericesc, a fost înlocuită cu sigla partidului!

Astfel de aşa-zise calendare creştin-ortodoxe, care cuprind greşeli liturgice şi tipiconale, omisiuni ale unor sfinţi români canonizaţi recent şi ale unor sărbători religioase, derutează şi creează confuzie. De aceea vă îndemnăm să vă ghidați în viața duhovnicească numai după calendarele Centrelor eparhiale, care sunt realizate de o comisie specializată, alcătuită din ierarhi şi profesori de teologie ai Bisericii noastre. Acestea sunt singurele conforme cu rânduiala şi învăţătura Bisericii Ortodoxe Române, fiind tipărite cu binecuvântarea Sfântului Sinod şi difuzate prin intermediul protopopiatelor la toate parohiile, mănăstirile şi schiturile Eparhiei.

Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2021 apărut la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, poate fi achiziționat la prețul de 5 lei calendarul foaie și 6 lei calendarele de tip agendă de buzunar și de perete cu 12 file.

You may also like...