În Protoieria Bacău au avut loc 5 înmormântări sociale

Săptămâna aceasta au avut loc 5 înmormântări sociale în Protoieria Bacău. Trei dintre acestea au avut loc la cimitirul din Hemeiuș, prin dragostea și purtarea de grijă a familiilor Baghiu și Țaga și a Pr. Roșu Marius, Pr. Constantin Abageru și Pr. Ovidiu Radu, una la Filipești prin implicarea părintelui Băisan Ioan și a Primăriei Filipești, iar cea din urmă a fost în Bacău, la Cimitirul Sărata I prin grija familiei Marțafoi.

Alături de donatorii și miluitorii care au oferit din puținul lor pentru ca și acești oameni „uitați” la morga Spitalului Județean Bacău să aibă parte de o înmormântare creștinească, a fost și Protoieria Bacău prin prezența părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și a părintelui secretar Ciprian Olteanu.

Ca urmare a milosteniei celor implicați în ajutarea acestor suflete trecute în viața veșnică, după cele trei înmormântări oficiate la cimitirul din Hemeiuș, la casa praznicală a bisericii din sat au fost sfințite și pachetele cu mâncarea ce a fost împărțită pentru pomenirea sufletelor celor adormiți.

Cei care s-au implicat în această activitate de binefacere pentru cei care au fost „singuri pe lume” s-au îngrijit ca toate rânduielile să fie făcute corect și complet, ca măcar acum, sufletele celor adormiți să simtă dragostea aproapelui, ca semn al iubirii lui Dumnezeu față de oameni.

Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

 

 

 

You may also like...