În Protopopiatul Bacău a debutat proiectul de ajutorare a tinerilor bolnavi

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului derulează, începând cu luna martie 2016, Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer sau alte afecțiuni.

dsc_0370
dsc_0373
dsc_0383
dsc_0390

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin grija deosebită a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox, derulează începând cu luna martie 2016, Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer sau alte afecțiuni.

Astfel, la nivelul fiecărei parohii se vor identifica de către preoții slujitori și membrii consiliului parohial, cazurile de tineri bolnavi cu posibilități financiare reduse, cu scopul de a li se oferi un sprijin spiritual, dar și material, în vederea depășirii sau ameliorării situației dificile pe care o traversează.

Miercuri, 23 martie 2016, la Parohia ”Sf. Apostoli” din cadrul Protopopiatului Bacău a debutat proiectul social menționat, prin oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfințite, urmată de slujba aghiasmei și a Sfântului Maslu.

Părintele Protopop Busuioc Costică, alături de cei 16 preoți slujitori din sobor, înaintea enoriașilor, dar și a tinerei familii invitate să beneficieze de sprijinul moral și material din cadrul proiectului menționat, a explicat în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej rolul ”răstignirii trupului prin boală, în scopul curățirii de păcate a sufletului”, subliniind importanța rugăciunii pentru persoanele bolnave, dar și nevoia implicării întregii comunități parohiale în sprijinirea acestor persoane.

Părintele Paroh Constantin Abageru a făcut apoi o scurtă prezentare a situației dificile pe care o traversează familia identificată din cadrul parohiei, menționând faptul că aceasta a apreciat în special slujba și rugăciunile făcute de către membrii comunității pentru dobândirea însănătoșirii, ca având o mult mai mare importanță decât ajutorul financiar primit. De asemenea, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru inițierea acestui program social eparhial, prin care toată comunitatea parohială se poate implica în vederea alinării suferinței și ajutorării unora dintre membrii bolnavi. Mulțumiri au fost adresate atât preoților participanți, cât și enoriașilor care, începând din prima duminică a Postului Mare s-au implicat în organizarea acestei colecte pentru sprijinirea cazului semnalat.

În finalul întâlnirii, suma colectată a fost oferită familiei, în baza unui proces verbal de predare, aceasta aducând mulțumiri comunității, preoților și Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru dragostea, grija și compasiunea arătate față de cei suferinzi.

Programul Social Eparhial va continua în săptămânile următoare în alte parohii din cadrul Protopopiatului Bacău, oferind astfel oportunitatea și altor comunități de a identifica și ajuta tineri bolnavi, atât prin intermediul rugăciunilor săvârșite, cât și în mod practic, prin ajutoare financiare, menite să contribuie la achiziționarea de medicamente sau efectuarea de tratamente medicale în scopul însănătoșirii.

 

Consilier Sector Social-Filantropic

Pr. Ciuche Eugen-Ciprian

 

You may also like...