„În vacanță la biserică” în Parohia Galbeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia Galbeni din Protopopiatul Bacău, în parteneriat cu Şcoala Primara din localitate, au desfășurat un program educaţional cultural-catehetic intitulat „În vacanță la biserică”.

În cadrul acestei activități, copii cu vârste cuprinse între 6 si 11 ani au participat la diverse ateliere, desfăşurate în biserică sau în curtea bisericii, fiind abordate diferite teme educative, culturale şi catehetice, sub atenta supraveghere a părintelui paroh, a cântărețului bisericesc şi a cadrelor didactice.

Părintele paroh Merlușcă Adrian, ajutat de domnul cântăreț Iordache Alexandru, a explicat copiilor locașul de cult, împărțirea în pronaos, naos și altar, obiectele religioase, a prezentat iconografia bisericească, aspecte din viețile sfinților, minuni și momente importante din viața Mântuitorului Iisus Hristos zugrăvite pe pereții bisericii, oferind copiilor explicații despre sensul și conținutul icoanei într-un limbaj potrivit capacității lor de înțelegere dar și setei de cunoaștere.

În curtea bisericii copiii s-au bucurat de un program recreativ cuprinzând activități sportive, jocuri recreative în aer liber, dedicate dezvoltării abilităților de socializare și comunicare.

În așezământul social-filantropic a urmat un program de lectură, filmulețe creștine desene animate și poezie religioasă.

Noțiunile cu caracter catehetic fac posibilă apropierea elevilor de valorile nemuritoare ale credinței, participările la sfintele slujbe sau explicarea principalelor momente liturgice deslușesc tainele nevăzute și arată că dragostea, întrajutorarea, postul, rugăciunea, solidaritatea sunt virtuți ale sufletului care trebuie săvârșite încă de la vârsta fragedă.

Toate aceste programe desfășurare în cadrul parohiei sunt modalități de a oferi tinerelor generații o alternativă atractivă pentru petrecerea timpului liber, pentru a le transmite dragostea comunității și a Bisericii, dar și pentru a aduce mai multă bucurie în inimile lor. (Pr. M.G.A)

You may also like...