În zi de doliu naţional, Patriarhia Română se roagă pentru românii care au murit în cutremurul din Italia

În ziua de doliu naţional, Patriarhia Română se roagă pentru odihna sufletelor celor 11 români morţi în urma cutremurului din Italia, în ziua 24 august 2016, şi adresează un mesaj de caldă compasiune şi solidaritate creştină din partea clerului şi a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române pentru familiile acestora.

Patriarhia

Biserica Ortodoxă Română va fi în continuare alături de răniţi şi de familiile victimelor aflate în suferinţă, aducându-le prin cuvânt şi faptă alinare sufletească şi ajutor material după putinţă. Cele 11 victime vor fi pomenite vineri, 2 septembrie 2016, în toate bisericile în care se va săvârşi Sfânta Liturghie.

Un moment de reculegere va fi păstrat la începutul conferinței duhovniceşti cu tema „Iisus Hristos – Bucuria Vieții”, care va avea loc vineri, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea”.

De asemenea, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc, în şedinţa din data de 1 septembrie 2016 a aprobat acordarea sumei de 3000 lei ca sprijin financiar de urgență pentru fiecare familie a celor 11 români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia. 

Ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi însănătoşirea celor răniţi în urma acestui seism, dar şi pentru consolarea familiilor îndoliate.

.

Reprogramare evenimente în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea

Ca urmare a declarării zilei de 2 septembrie 2016 ca zi de doliu naţional în memoria victimelor cutremurului din Italia, Patriarhia Română anunţă că evenimentele din zilele de vineri, 2 septembrie 2016, şi sâmbătă, 3 septembrie 2016, din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, se reprogramează astfel:

  • în seara zilei de vineri, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc conferința cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieții, urmată deProcesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Catedrala patriarhală;
  • sâmbătă seara, începând cu ora 20.00, va avea loc un concert de muzică ușoară în Parcul Alexandru Ioan Cuza (Parcul IOR)

Biroul de presă al Patriarhiei Române

You may also like...