Înaltpreasfințitul Ioachim a binecuvântat tinerii participanți la ITO 2023

Miercuri, 30 august, la Mănăstirea Valea Budului din Bacău, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat delegația de tineri a eparhiei care va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși ce va avea loc la Timișoara în perioada 31 august-3 septembrie.

Ierarhul Romanului și Bacăului a binecuvântat steagul eparhiei și drapelul național, oferindu-le tinerilor pentru procesiunea din cadrul evenimentului. Pe lângă toate acestea, din grija părintească, toți participanții au primit ca dar din partea Înaltpreasfințitul Ioachim câte o gustare pentru drum.
Evenimentul se află la a VII-a ediție și se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu aprobarea Sfântului Sinod. Timp de 4 zile, participanții vor împleti rugăciunea și cultura într-un cadru aparte. Programul debutează cu festivitatea de deschidere, moment la care va fi prezent și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de oficialitățile locale și centrale, cât și de alți invitați. În zilele următoare, tinerii vor participa la o serie de prelegeri susținute de invitați de seamă precum dl. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, procesiunea tinereții, slujba de priveghere, momente artistice și discuții libere prin care se leagă și se întăresc prietenii.
Evenimentul se va încheia duminică, 3 septembrie, cu Sfânta Liturghie Arhierească, apoi delegațiile vor porni spre case.

Vlad Țuțurlan

You may also like...