Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău  

Prima duminică din acest an a fost sărbătorită în mod deosebit de către credincioșii Parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău, acest lucru fiind prilejuit de către prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în mijlocul lor.

Biserica parohiei sau Catedrala mică, așa cum mai este cunoscută ea în urbea băcăuană, a primit binecuvântarea ierarhului, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către corala parohiei, prezentă de altfel în fiecare duminică în comuniunea slujirii.

În cuvântul adresat credincioșilor, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre bucuria slujirii și despre darul cunoașterii Evangheliei de către poporul român, felicitând în încheiere preoții slujitori ai parohiei: „Este o bucurie să ne aflăm astăzi în Biserica Sfântului Nicolae. Poporul român este un popor rugător. Noi avem un popor de sfinți și de eroi, un popor care a trăit Evanghelie și nu doar a predicat-o. Ne bucurăm ca, iată, tinerii acestei biserici duc frumos mai departe mesajul slujirii noastre (…) Vă felicit, dragii mei, ca ați participat astăzi la Sfânta Liturghie, ați stat în picioare și felicităm și triada de preoți tineri slujitori ai acestei parohii care își fac bine și frumos misiunea.”

Tâlcuirea pericopei evanghelice a fost făcută de către parohul bisericii, părintele Eduard-Vasile Cozma, care a vorbit enoriașilor despre mesajul pocăinței prezent în actul de propovăduire al Mântuitorului Hristos: „Duminica acest, pericopa evanghelică a evanghelistului Marcu, ne propune ca mesaj central, pocăința. Acest mesaj gravitează și în jurul predicii Sântului Ioan Botezătorul, iar pocăința de aspectul fundamental prin care omul încearcă să se gândească permanent la Dumnezeu.”

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, tinerii Ioan și Iacob Ciobanu, fiii părintelui Ioan Ciobanu, slujitor al bisericii, au recitat creația lirică a Părintelui Arhiepiscop Ioachim cu ocazia noului an, intitulată „Urare poporului român și Ortodoxiei Românești”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Eduard-Vasile Cozma pentru meritele deosebite în lucrarea sa administrtiv-pastorală și predicatoare derulată de-a lungul anilor în sânul comunității parohiale de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Bacău.

You may also like...