Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a sfințit locul pentru o nouă biserică în Bacău

În orașul Bacău se va ridica, în perioada imediat următoare, un nou locaș de cult ce îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Vasile cel Mare. Astfel, duminică, 30 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi, a sfințit locul viitoarei biserici din incinta Centrului Rezidențial pentru vârstnici al Asociației Comunitare „Brațele Părintești”. La acest moment istoric și liturgic au fost prezenți părintele Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, un sobor de preoți, reprezentanți ai autorităților Județene și locale, precum și mulțime de credincioși.

1_3
2_1
3_2
4_1
5
8_0
9_0
12_0
15_0

Lucrarea de zidire a fost încredințată preotului paroh Gabriel Ichim-Radu de la Parohia „Sf. Andrei Criteanul” din Protopopiatul Bacău, orașul Bacău, care a promis public Ierarhului că va concentra asupra acestui edificiu spiritual sprijinul tuturor celor care vor dori să își înscrie numele în rândul ctitorilor de lăcașuri sfinte.

La finalul slujbei, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a menționat cum a luat naștere ideea construirii unei biserici în acest cartier al zonei de Nord a municipiului Bacău și care va fi menirea viitorului lăcaș de închinare.

 Milostivul Dumnezeu ne așteaptă să construim lăcașuri de închinare și  să trecem prin acestea ca printr-o scară spre Împărăția Lui Dumnezeu. Dumnezeu are planurile Sale, așa că nu ne putem împotrivi voii Lui Dumnezeu. El are șipotele Lui prin care aduce în inimile noastre neputincioase tăria Duhului Sfânt, energia necreată care ne dă putere și inflamează puterile noastre fizice și pe cele spirituale pentru a face voia Sa  și a urma Calea către mântuire. Această biserică, sperăm că va fi adusă curând la săvârșire. Construcția i s-a încredințat părintelui Gabriel care prin cadrul unei Asociații are aici un așezământ pentru bătrâni. Dumnezeu vrea să consacre locul acesta pentru Sine, de aceea credem că va fi adusă curând la săvârșire. 

Nu în cele din urmă a urmat cuvântul părintelui paroh Gabriel, care a mulțumit Ierarhului,  întregului sobor slujitor și credincioșilor băcăuani prezenți, subliniind importanța momentului. La final, toți cei prezenți la slujba de sfințire au participat la o agapă.

Ridicarea unui lăcaș de cult care să ofere paternitate spirituală credincioșilor băcăuani din zona de Nord a orașului a fost motivată de faptul că în această zonă urmează să se ridice un ansamblu rezidențial, dar și spre folosul spiritual al beneficiarilor Centrului Rezidențial pentru vârstnici al Asociației Comunitare „Brațele Părintești”.

 

You may also like...