Inaugurare de cabinet medical de „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice” în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Cu prilejul „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice” în Aşezământul socio-medical şi educaţional al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, unde, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim îşi desfăşoară activitatea Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău, a fost inaugurat cabinetul medical „Sf. Ierarh Spiridon”, unde vor fi acordate consultaţii gratuite de către medici voluntari.

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, primele persoane care au păşit pragul cabinetului au fost beneficiarii Centrului de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice „Sf. Ioachim şi Ana”, iar primul medic voluntar a fost doamna Dr. Salomia Ionela-Elena, medic primar în medicină internă.

Felicit pe această cale părintele paroh Aurel Cîrlan şi preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban pentru implicarea activă în viaţa Parohiei şi în special pentru amenajarea acestui cabinet medical care arată încă o data grija lor pentru oameni în general şi pentru persoanele vârstnice în mod special.

Cunosc şi activitatea Asociaţiei „Treime de Arhierei” Bacău care are unul dintre scopurile sale principale menţinerea stării de sănătate a populaţiei. Am avut bucuria să particip şi la alte manifestări cu tematică medicală în care am reamintit celor prezenţi regulile pentru un stil de viaţă sănătos.

Mulţumesc părinţilor pentru invitaţie şi îi asigur că voi fi alături de toate demersurile lor, cu drag, ori de câte ori va fi nevoie, a menţionat doamna Dr. Salomia Ionela-Elena.

În cadrul Centrului socio-medico-cultural al Asociației „Treime de Arhierei” Bacău mai funcţioneză: Centrul de zi „Sf. Ier. Dionisie, episcopul Cetății Albe” pentru copiii aflaţi în sitaţii de risc de separare de părinţi şi Centrul de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii (Cabinetul psihologic „Sf. Ier. Vasile de Ostrog” unde se acordă gratuit consultaţii psihologice şi spirituale).

Beneficiarii Centrului de socializare au fost întâmpinaţi de către doamna asistent social Bulmoagă-Ursache Diana-Elena, despre care, toţi au avut numai cuvinte de laudă:

Întâmpinarea noastră a fost foarte caldă şi primitoare, doamna Diana, cu drăgălăşenia-i specifică ne-a îndrumat spre cabinetul medical, oferind fiecărui pacient un pahar cu apă, un cuvânt duios, o fişă de evaluare şi un „Doamne ajută!” (Maria Mafteucă).

Tot doamna Maria Mafteucă a făcut mai multe remarci în ceea ce priveşte dotările cabinetului şi personalul medical:

Cabinetul este dotat la standarde ridicate, aparatura (electrocardiogarful) este de ultimă generaţie, patul de consultaţie este de un alb imaculat, biroul şi scaunele sunt toate noi.

Cadrele medicale au fost de excepţie: consultul, diagnosticarea şi racomandările au fost ireproşabile, zâmbetul şi drăgălăşenia personalului sanitar ne-au dat speranţe mari fiecăruia că totul va fi bine, iar această constatare este unanimă, a tuturor celor consultaţi.

Ne înclinăm cu tot respectul şi dragostea noastră în faţa unor oameni speciali care au contribuit la ridicarea unui astfel de edificiu!

Duminică, 1 octombrie, în ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului şi a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, în cadrul Sfintei Liturghii, preoţii parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău au înălţat rugăciuni de mulţumire dar şi „Rugăciunea pentru persoanele ajunse la vârsta senectuții”, alcătuită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

You may also like...