Inaugurarea Centrului Catehetic pentru copii din parohia Barcana

În data de 17 mai a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului și sub protia părintelui protopop Eugen Ciprian Ciuche, la parohia Barcana, com. Răchitoasa, a fost inaugurat un Centru de Socializare pentru copii, având ca hram şi ocrotitor pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Marului.

În dimineața zilei de 17 mai credincioșii parohiei Barcana, com. Răchitoasa, au participat la slujba Sfintei Liturghii alaturi de parintele paroh Gheorghe Haza și alți părinti slijitori invitați la debutul acestui eveniment. După terminarea slujbei, copiii – beneficiari ai centrului catehetic, insoțiți de părinți au asistat, alaturi de oficialități locale și alți invitati, la slujba de sfințire a noului Centru Cultural Catehetic pentru copii. Cu acest prilej a fost sustinuta o primă cateheza de către părintele Ciprian Gunea – parohia Șerbănesti cu titlul : ,,Sfântul Vasile de la Poiana Mărului – dascal al rugaciunii lui Iisus”. Momentul catehetic se inscrie în șirul de activități derulate în protopopiatul Bacău cu prilejul aniverăarii  anului omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul omagial al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

După terminarea slujbei de sfințire au urmat scurte alocuțiuni cu privire la activitățile ce se vor desfășura aici . În cuvântul său, părintele protopop a subliniat importanța colaborării fructuoase între școală, primărie și biserică :,, Ne dorim o colaborare strânsă între autoritățile locale și implicarea cadrelor didactice pentru o activitate susținută a Centrului Catehetic menită să formeze frumos generațiile de copii ce se vor lua parte la activitățile derulate aici”.

A urmat cuvântul domnului primar Valentin Moraru care a promis susținere în viitor din partea consiliului local pentru acest tip de activități, iar doamna director Doinița Tulac a apreciat aceasta inițiativă a părintelui care, într-o perioadă scurtă de timp, prin dragoste și bunăvoință, a reușit să apropie de biserică pe copii și părinți. Totodată, domnia sa, a arătat deschidere și sprijin didactic pentru copiii de aici mai ales și prin prisma faptului că este fiică a acestei zone și cunoaște foarte bine nevoile dar și soluțiile pentru problemele celor de aic

De asemenea, părintele protopop a transmis binecuvântarea și aprecierea  ierarhului pentru râvna părintelui de aici, cât și pentru dragostea și implicarea credincioșilor.

You may also like...