Inaugurarea Centrului de Socializare Vârstnici al Parohiei Racova

Duminică, 11 Aprilie 2021, începând cu ora 12.00, la Parohia Ortodoxă Racova a fost inaugurat și sfințit Centrul de Socializare pentru vârstnici aflat sub ocrotirea spirituală a Sfinților Zaharia și Elisabeta.

Inițiativa de a forma un asemenea centru aparține preoților slujitori ai parohiei Ionuț Constantin Ciobanu și Sebastian Pascariu care, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim,  au dorit să vină în sprijinul enoriașilor prin implementarea acestui program socio-educațional. Întâlnirile se desfășoară bilunar, în ziua de duminică, după Sfânta Liturghie în casa praznicală și au rolul de a aprofunda diferite teme duhovnicești, culturale sau administrative. Aici, într-un cadru relaxant, credincioșii pot dezbate cu preoții parohiei sau cu cei care vor fi invitați pentru a le vorbi, diferite nelămuriri cu privire la viața religioasă.

Inaugurarea centrului a constat în sfințirea apei oficiată de către PC. Pr. Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche alături de PC. Pr. Secretar Ciprian Olteanu, PC. Pr. Ionuț Constantin Ciobanu și PC. Pr. Sebastian Pascariu, slujitori ai Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Racova, în prezența credincioșilor care vor beneficia de activitățile acestui demers.

În cadrul întâlnirii de ieri, cea care a deschis activitățile acestui centru, credincioșii au dezbătut o temă duhovnicească legată de pocăință și vederea propriilor păcate. Subiectul ales a fost lămurit prin intervenția preoților prezenți, a unor persoane care au oferit mărturii proprii privind necesitatea pocăinței, dar și de vizionarea filmului „Ochelarii fermecați”.

Pe marginea celor vizionate, credincioșii au fost îndrumați să privească mai ales la păcatele și patimile proprii și mai puțin la cele ale aproapelui, evidențiat fiind faptul că de cele mai multe ori omul este expert în identificarea problemelor din viața aproapelui, însă eșuează lamentabil în conștientizarea propriilor păcate.În contextul duminicii Sfântului Ioan Scărarul, părintele paroh Ionuț Ciobanu a încurajat credincioșii să urmeze această scară a urcușului duhovnicesc, treaptă cu treaptă, biruind ispitele apărute pe anevoiosul drum, interiorizându-și starea de pocăință specifică postului și avându-L întotdeauna ca povățuitor pe Mântuitorul Hristos.

Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

You may also like...