Îndemn arhieresc la rugăciune și înălțare către Dumnezeu

În contextul serbării Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi, Înaltpreafințitul Părinte Ioachim a oficiat vineri – 7 august, Taina Sfântului Maslu la biserica ”Precista” din municipiul Bacău, alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

dscn6454
dscn6473
dscn6478
dscn6487
dscn6492
dscn6497
dscn6500
dscn6508
dscn6517
dscn6526
dscn6542
dscn6565
dscn6572
dscn6577

În duhul sărbătorii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la biserica ”Precista” din Bacău, sute de credincioși au participat în această seară la slujba Sfântului Maslu oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un impresionant sobor de preoți din zona Bacăului.

Curtea sfântului locaș ștefanian a devenit, pentru câteva ceasuri, spațiu de rugăciune și de invocare a iubirii lui Dumnezeu pentru toată suflarea creștinilor. În cadru slujbei, arhipăstorul eparhiei noastre a rostit rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru îmbelșugarea roadelui pământului, pentru ploi la bună vreme și pentru iertarea păcatelor.

”Am venit aici pentru a marca timpul acesta de pocăință, de restaurare ființială, de rugăciune către Maica Domnului, ca ea să ne ușureze necazurile, supărările și durerile pe care le avem în viața aceasta. Ne-am întâlnit aici pentru a marca timpul acesta al Maicii Domnului, să ne pregătim duhovnicește pentru a ne întâlni cu Fiul Său întru Liturghie, atunci când conștiința noastră ne dirijează către acest scop, cel mai sublim de pe pămân, întâlnirea reală cu Hristos”a menționat Înaltpreasfințitul Ioachim

în cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul slujbei. Totodată, ierarhul a apreciat comuniunea de rugăciune a preoților băcăuani, buna organizare a preotului paroh Constantin Tomozei, și i-a îndemnat pe cei prezenți să urce pe scara pocăinței în perioada postului.

”Să urcăm treaptă cu treaptă în transcendentul divin, în Împărăția cerurilor. M-am bucurat mult că ne reîntâlnim în contextul cinstirii Maicii Domnului, aici la Bacău, în această biserică închinată ei din vremea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare.  S-a statornicit această tradiție a „Precistei” de la Bacău, prin buna organizare, închinându-ne icoanei Maicii Domnului, care va umple vidul sufletelor noastre și va restaura templele sufletelor noastre, pentru ca lumina lui Hristos să se aprindă și vă vorbeacă asemenea unui mister în noi, și în această lumină vom descoperi trepte către cunoașterea și asemănarea cu Dumnezeu. Am nădejdea că Bunul Dumnezeu își va întoarece fața Sa către noi, iar iubirea Sa milostivă ne va  umple sărăcia inimii și a vieții noastre”a conchis Înaltpreasfinția Sa.

Băcăuanii se vor reîntâlni cu ierarhul locului și duminică – 9 august 2015, când Înaltpreasfințitul Ioachim va oficia Sfânta Liturghie tot la biserica ”Precista”.

You may also like...