Înmânarea Drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău

Vineri, 29 iulie 2016, în Piața Tricolorului din municipiul Bacău au avut loc ceremonialul militar-religios de «Înmânare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău».

11 Protoieria Bacău
1 Protoieria Bacău
2 Protoieria Bacău
3 Protoieria Bacău
4 Protoieria Bacău
5 Protoieria Bacău
6 Protoieria Bacău
7 Protoieria Bacău
8 Protoieria Bacău
9 Protoieria Bacău
10 Protoieria Bacău
12 Protoieria Bacău
13 Protoieria Bacău
14 Protoieria Bacău
15 Protoieria Bacău
16 Protoieria Bacău
17 Protoieria Bacău
18 Protoieria Bacău
19 Protoieria Bacău
20 Protoieria Bacău
21 Protoieria Bacău
22 Protoieria Bacău
23 Protoieria Bacău

Pentru fiecare unitate militară, Drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară. Prin caracterul său, reprezintă tradiţiile şi faptele de eroism ale înaintașilor şi imboldul pentru datoria sacră de a servi cu credinţă patria. Înmânarea Drapelului de luptă reprezintă un moment unic de profundă emoție și însemnătate istorică în viața unei unități militare.

La evenimentul deosebit de important din viața unității de pompieri militari din județul Bacău au fost prezenți domnul dr. Raed ARAFAT — secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ — inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul Ioan Ghica — prefectul județului Bacău, domnul Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean Bacău, comandanți ai unităților militare din județul Bacău, reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și cadre militare în rezervă.

„Astazi este o zi care va ramâne in istoria unitatii de pompieri pe viata. Când se primeste drapelul de lupta este o recunoastere a activitatii unei unitati si este de fapt identitatea unitatii respective pe care o aparati. Sunteti cei in care populatia are, la acest moment, cea mai mare incredere si acest lucru este foarte bine motivat.

La orice este nevoie sa fie cineva sa asiste, primul gând este la dumneavoastra. Pentru primirea drapelului de lupta, acordat de presedintele României, pentru tot ce ati facut, tot ce faceti si tot ce veti face, va felicit”, a declarat domnul dr. Raed Arafat.

Ceremonia s-a incheiat cu prezentarea drapelului tuturor celor prezenti in Piata si cu defilarea pompierilor salvatori si a tehnicii de interventie. Domnul dr. Raed Arafat si domnul general de brigadă dr. Ovidiu Vasilica au vizitat apoi standurile de prezentare a tehnicii de interventie aflata in dotarea pompierilor salvatori băcăuani.

You may also like...