Înmormântare socială în parohia Măgura I din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin coordonarea părintelui protopop Costică Busuioc și prin implicarea parohiei și a primăriei din comuna Măgura, jud. Bacău, vineri, 03.04.2020, a fost oficiată înmormântarea unei persoane fără aparținători, în cimitirul din localitate.

WhatsApp Image 2020-04-03 at 22.25.34 (1)
WhatsApp Image 2020-04-03 at 22.25.34
WhatsApp Image 2020-04-03 at 22.25.35 (1)

Conducerea Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean Bacău aduce alese mulțumiri administraţiei publice locale a comunei Măgura, părintelui Ungureanu Constantin, paroh al parohiei Măgura I şi tuturor celor care au susținut financiar cheltuielile înhumării, precum și întreaga organizare a ceremonialului religios. Evenimentul s-a desfășurat conform reglementărilor în vigoare privind prevenirea infecției cu noul virus.

Această acţiune face parte dintr-un amplu proiect demarat în anul 2009, când, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a încheiat un protocol cu Serviciul de Protecție și Asistență Socială al Municipiului Bacău, prin care s-a hotărât ca toate persoanele fără familie sau fără posibilități materiale să fie înhumate într-unul dintre cimitirele oraşului, beneficiind de servicii religioase din partea preoţilor din Protoieria Bacău.

Amintim aici, de implicarea activă a Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, care oficiază în fiecare an, începând cu anul 2009, slujbe de pomenire în cimitirele Municipiului Bacău, la mormintele persoanelor neidentificate sau fără aparţinători, persoane nevoiaşe sau fără adăpost care au decedat şi au fost înhumate cu sprijinul autorităţilor locale şi a preoţilor slujitori, în cimitirele oraşului şi în comunele din proximitatea acestuia.

(Pr. Constantin Abageru)

You may also like...