Înnoire în administrația Protoieriei Bacău

Ca urmare a hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, începând cu ziua de 1 mai a.c., Preacucernicul părinte Costică Busuioc, parohul bisericii ”Sf. Nicolae” Bacău, a fost numit în funcţia de protopop al Protopopiatului Bacău. Numirea noului protopop vine ca urmare a retragerii din activitate a preotului Constantin Tomozei, care a dorit să se implice mai mult în viața pastoral-misionară a parohiei ”Precista” și în derularea proiectelor social-filantropice pe care apreciata parohie băcăuană urmează a le desfășura în viitorul apropiat.

Părintele Costică Busuioc s-a născut la 23 octombrie 1968, la Izvorul Berheciului, într-o familie de buni creștini. A urmat cursurile Seminarului Teologic ”Veniamin Costache” din Neamț (1986-1991), apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” (1991 – 1995) din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” Iași. De asemenea a urmat cursurile de Doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Iustinian Patriarhul” București, susținând lucrarea în anul 2011. De asemenea, între anii 1996 – 2006, părintele Costică Busuioc a activat în calitate de profesor și director al Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși, iar din 2006 este preot paroh la biserica ”Sf. Nicolae” din Bacău.

Numirea noului protopop vine să dinamizeze activitatea administrativă, pastoral-misionară și social-filantropică a Protopopiatului Bacău, acesta urmând să continue comunicarea sinceră şi conlucrare statornică stabilite de-a lungul anilor între instituția bisericească și instituţiile statului.

You may also like...