Instalare de nou preot la Parohia Trebeș și rugăciuni pentru pace la mai multe parohii ale Protoieriei Bacău

Miercuri, 16 martie 2022, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Trebeș a Protoieriei Bacău. La această slujbă a fost prezent și părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche care din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a instalat noul paroh al comunității, părintele Ioan Andrei Olariu. 

Seara duhovnicească a început cu sfințirea mică a apei, iar în cadrul Tainei Sfântului Maslu au fost rostite și rugăciuni pentru pace, special alcătuire pentru vremurile de neliniște ale popoarelor de către ierarhul nostru și alți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, rostirea acestor rugăciuni face parte din programul de solidaritate al Protoieriei Bacău cu frații de peste granițe care fără voia lor sunt parte a unui conflict armat nedorit. 

Părintele protoiereu a urat tânărului preot mult zel pastoral față de Biserica lui Hristos și sufletul celor încredințați spre păstorire, asigurând totodată pe noul slujitor de tot sprijinul părintesc și duhovnicesc din partea Protoieriei Bacău în proiectele și programele pe care parohia va dori să le deruleze spre folosul comunității. 

***

Solidaritatea în rugăciune a continuat și în alte parohii ale Protoieriei Bacău prin slujbele săvârșite în biserici. În dimineața zilei de miercuri, 16 martie 2022, la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Letea Veche, ia mai apoi seara la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Holt la slujba Tainei Sfântului Maslu, preoții au rostit de asemenea rugăciunile și ecteniile speciale pentru a cere izbăvirea și scăparea de la Dumnezeu din conflictele și războaiele văzute și nevăzute ce ne asupresc sufletul și mintea. 

You may also like...