Întâlnire de lucru a profesorilor de religie din municipiul Bacău

Luni, 18 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Bacău, profesorii de religie  s-au întâlnit cu părintele profesor Adrian Alexandrescu, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul I.S.J. Bacău, pentru a contura calendarul activităților  ce se doresc a fi implementate în Postul Mare, în perioada timpului bucuriilor și speranțelor duhovnicești.

11
PHOTO-2019-5
PHOTO-2019-06

Activitatea a debutat cu meditația ”Postul și libertatea noastră”, susținută de către părintele Pădurescu Liviu Petronel, profesor de religie în cadrul  Școlii Gimnaziale Măgura.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute modalități de îmbunătățire a calității procesului didactic la clasă, dar au fost căutate și soluții ce pot creiona  viitoare proiecte și activități comune, de parteneriat, între Școală și Biserică, ce-și au scopul de a susține formarea tinerei generații.

Punctele ordinii de zi au vizat și dezbaterea Regulamentului specific  de organizare și desfășurare a Olimpiadei de Religie, ce va avea loc sâmbătă 23 martie, susținerea dreptului la viață și afirmarea familiei tradiționale în cadrul evenimentului ”Marșul pentru Viață”, aflat la cea de a șasea ediție în municipiul Bacău și la cea de-a noua ediție la nivel național, Concursul Interdisciplinar ”Cultură și spiritualitate românească”, participarea profesorilor de religie la programul de formare profesională continuă ”Învățarea integrată – Pregătiți pentru viață, Adolescență și autocunoaștere. Aplicații practice pentru diriginție și disciplinele opționale”.

Prezentă la activitate, președinta Asociației Profesorilor de Religie ”Sfânta Parascheva” Bacău, prof. Teodora Plăeșu, a prezentat proiectele și conferințele pe care Asociația le va desfășura în perioada imediat următoare.

Pr. Pădurescu Liviu Petronel

You may also like...