Întâlnire de suflet între persoane cu sindrom Down și credincioșii Parohiei Ortodoxe Lazaret din Bacău

Duminică, 19 martie 2017, la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău a fost implementată o activitate din cadrul Programului Social Eparhial ”Bolnav am fost M-ați cercetat”, derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Acest program are ca scop oferirea unui suport moral și alinarea suferințelor persoanelor bolnave de pe cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, prin oferirea de asistență spirituală și materială, în vederea depășirii situației dificile pe care o traversează persoanele bolnave și membrii familiilor acestora.

img-20170319-wa0004
img-20170319-wa0000
img-20170319-wa0012
img-20170319-wa0014

Întâlnirea a fost prilejuită de apropierea datei de 21 martie, declarată la nivel mondial ca Ziua internațională a persoanelor cu sindrom Down.

Cu această ocazie, cele 10 familii invitate, sub coordonarea doamnei Oteliță Gabriela, președintele Asociației persoanelor cu sindrom Down Bacău, au participat mai întâi la slujba Sfintei Liturghii de la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău, în cadrul căreia, la cuvântul de învățătură, s-au prezentat câteva generalități legate de această boală, cât și despre istoricul zilei internaționale din 21 martie.

După oficierea slujbei a urmat participarea la agapa creștină organizată în cadrul Așezământului social Filantropic Lazaret, unde a avut loc o discuție duhovnicească legată de ”purtarea Sfintei Cruci”. Mai multe familii, având copii care suferă de sindromul Down, au vorbit despre temperamentul, afectivitatea și nevoia de iubire pe care le manifestă persoanele acestea, arătând totodată ”bucuria și binecuvântarea” revărsate de Dumnezeu asupra familiilor respective, prin intermediul acestei afecțiuni.

Din partea membrilor Comitetului Parohiei Ortodoxe Lazaret au fost afirmate cuvinte de îmbărbătare și întărire sufletească pentru copiii bolnavi și familiile lor, iar la final, invitații au mulțumit organizatorilor pentru interesul și dragostea manifestate față de nevoile persoanelor cu sindrom Down.

Menționăm faptul că marți, 21 martie 2017, în cadrul zilei internaționale a persoanelor cu sindrom Down, un sobor de preoți din Protoieria Bacău va oficia slujba Sfântului Maslu la sediul Asociației persoanelor cu sindrom Down din Bacău, ca semn al mângâierii și compasiunii față de copiii suferinzi și familiile acestora.

Pr. Ciuche Eugen Ciprian

You may also like...