Întâlnirea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Astăzi, 3 februarie 2018, la Biserica ”Sfântul Dumitru”- Narcisa, din municipiul Bacău, a avut loc întâlnirea membrilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

w
dsc_0173
dsc_0183
dsc_0217
dsc_0226
dsc_0251
dsc_0259
dsc_0273
dsc_0289
dsc_0294
dsc_0301
dsc_0314
dsc_0318
dsc_0331
dsc_0159 (1)

Astăzi, 3 februarie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Sf. Dumitru Izvorâtorul de Mir” – Narcisa, s-a întrunit Adunarea Eparhială pentru prezentarea rapoartelor de activitate pentru anul 2017. În prima parte a zilei s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către soborul preoților membri ai Adunării Eparhiale, sub protia preotului protopop Costică Busuioc, urmată de slujba de Te-Deum, oficiată în prezența Înaltpreasfinției Sale. După aceasta, în sala de conferințe a Așezământului Social-filantropic ”Mitrovița” a bisericii din cartierul Narcisa a fost prezentat de către părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, raportul general al activităților Centrului Eparhial, pe comisii (administrativăeconomicăculturală, social-filantropică și patrimoniu și construcții). Apoi, raportorii fiecărei comisii au prezentat, în fața Adunării, referatele fiecărei secțiuni, precum și propunerile pe sectoare de activitate pentru ”Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi ”Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

În luările de cuvânt, membrii laici și preoți ai Adunării Eparhiale au apreciat dinamismul activităților desfășurate sub coordonarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, manifestându-și dorința de a susține pe mai departe proiectele și programele Bisericii.

La final, ierarhul a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat, i-a încredințat de părinteasca sa dragoste, îndemnându-i să rămână alături de Biserică cu timp și fără timp, după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, la împlinirea misiunii pe care această instituție divino-umană o are în lume.

 Implicarea dumneavoastră ne dă speranță și încredere că Eparhia Romanului și Bacăului își va continua misiunea de păstrare și promovare a valorilor credinței ortodoxe strămoșești, de călăuzire a credincioșilor și de sfințire a vieții lor, de orientare a noastră a tuturor către Hristos, Cel ce ne primește pe fiecare cu dragoste.

(pr. Constantin Gherasim)

You may also like...