Întâlnirea cercului pastoral ”Dumitru Fecioru” la biserica ”Sf. Dumitru” din municipiul Bacău

În ziua de 26 octombrie a.c., la orele 17.00, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la biserica ”Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din municipiul Bacău a avut loc întrunirea cercului pastoral ”Dumitru Fecioru” din Protoieria Bacău.

20151027_172609
20151027_175748
20151027_175804

Întâlnirea a debutat cu slujba Vecerniei, după care preotul Costică Busuioc, protopop al Protopopiatului Bacău, a prefațat conferința cu titlul: „Parohia, centru de întărire duhovnicească (terapie duhovnicească) a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, al globalizării și al migraței„, susținută de preotul Ionuț Pleșcău, paroh la biserica ”Sfântul Dimitrie cel Nou” din Bacău.

Părintele Pleșcău Ionuț a subliniat în lucrarea pregătită că lumea se confruntă cu noi fenomene sociale, generate de globalizare și de secularizare, fenomene care își fac tot mai multă simțită prezența și în spațiul ortodox. Părintele referent a menționat și o serie de mijloace prin care creștinul actual poate contracara efectele nocive ale globalizării și secularizării, fenomene accentuate și de migrația maselor dinspre est spre vest. Astfel, prin rugăciune, comuniune și slujire în solidaritate, creștinii ortodocși pot și trebuie să rămână atașati valorilor netrecătoare, duhovnicești.

La finalul întâlnirii, preotul Ciprian Cloșcă, coordonatorul cercului pastoral ”Dumitru Fecioru”, a mulțumit părintelui Pleșcău Ionuț pentru râvna depusă în alcătuirea acestei conferințe, arătând că la finele anului 2016, toate temele dezbătute în cadrul cercului pastoral, vor fi publicate în revista teologică ce se va intitula: ”Raze de lumină”, în memoria marelui teolog, traducător și profesor Dumitru Fecioru.

You may also like...