Întâlnirea ÎPS Arhiepiscop Ioachim cu profesorii de Religie

În sala de conferințe a Protopopiatului Bacău a avut loc joi, 26 februarie, întâlnirea ÎPS Arhiepiscop Ioachim cu profesorii de Religie din județul Bacău.

Profesorii de Religie din județul Bacău s-au întâlnit, joi – 26 februarie 2015, în sala de conferințe a Protopopiatului Bacău pentru a discuta aspecte privind situația orei de Religie în instituțiile de învățământ. Întâlnirea a fost prefațată de o dezbatere la care au fost prezenți preotul Ionuț Căsăneanu, inspector de specialitatea Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău, preotul Adam Lucian, coordonator al învățământului religios din școli din partea Decanatului Romano-Catolic Bacău, precum și preotul Valentin Băltoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După ce au fost explicate ultimele noutăți cu privire la ora de Religie și după ce și-au expus punctele de vedere în legătură cu situația creată ca urmare a solicitării de înscriere a copiilor până la data de 6 martie, profesorii au dialogat cu ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioachim. Ierarhul și-a exprimat dorința de a sprijini în continuare proiectele derulate de profesorii de Religie, amintind de suportul spiritual, material și financiar pe care Biserica l-a acordat celor implicați în buna desfășurare a acestei discipline școlare. Totodată, ÎPS Ioachim a reamintit faptul că Eparhia Romanului și Bacăului derulează de câțiva ani programe prin care atât elevilor defavorizați, cât și celor distinși de instituțiile de învățământ pentru rezultatele deosebite obținute, le-au fost oferite suport material și financiar. De asemenea, ierarhul a reafirmat importanța acestei discipline ca formă de educație culturală, morală și duhovnicească a tinerei generații.

You may also like...