Întâlnirea membrilor comisiilor de inventariere din Eparhia Romanului și Bacăului

La Centrul Eparhial de la Roman, a avut loc astăzi, 22 septembrie, întâlnirea membrilor comisiilor de inventariere din Eparhia Romanului și Bacăului.

La Centrul Eparhial de la Roman, a avut loc astăzi – 22 septembrie 2014, întâlnirea membrilor comisiilor de inventariere din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, aceasta a debutat cu vizitarea de către cei prezenți a depozitului de obiecte de patrimoniu al Centrului Eparhial.

Ulterior, sub coordonarea preotului Paleu Gheorghe, consilier patrimoniu și construcții bisericești, a urmat întâlnirea propriu-zisă, în cadrul căreia membrii comisiilor au fost informați cu privire la gestionarea, conservarea și evidența patrimoniului bisericesc. Totodată, a fost verificat modul de lucru al comisiilor și au fost  identificate problemele cu care acestea se confruntă pe teren.

”În cadrul întâlnirii, fiecare comisie a prezentat pe rând modul în care a implementat metodologia întocmită de către Sectorul Patrimoniu și Construcții din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. De asemenea, au avut loc discuții în cadrul cărora au fost aduse  elemente în plus la metoda de lucru. Această întâlnire a avut ca scop evaluarea, îmbunătățirea și uniformizarea modului de lucru al comisiilor de inventariere, care sunt în plin proces de inventariere a  bunurilor de patrimoniu, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cu legislația în vigoare”, a explicat preotul Gheorghe Paleu. La final, consilierul eparhial a înmânat membrilor comisiilor de inventariere diplome de participare la ”Cursul de evidență și gestionarea patrimoniului cultural bisericesc”,  din data de 3-4 februarie 2014.

 

You may also like...