Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

Între 23 și 25 august 2019, Iașiul este gazdă a unei întâlniri ce prinde deja rădăcini – Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM). Timp de trei zile, orașul celor șapte coline va reuni în inima sa 1.400 de tineri ortodocși și 248 de voluntari care se pregătesc să-i primească, să-i bucure și pentru care întâlnirea este prilej nu doar de bucurie, ci și de formare.

intalnirea-tinerilor-ortodocsi-din-moldova-124277
images

Toți invitații din acest an sunt oameni care prin cuvântul lor pot stârni curiozitate, stimulându-i pe tineri să se implice în viața societății și îndemnându-i să facă, în primul rând, o schimbare în viețile lor pentru a face o schimbare în societățile în care trăiesc.

Ediția de anul acesta are ca temă „Tânărul în cetate”, subiect ce va fi dezbătut în cadrul a șase conferințe și al sesiunilor de dezbateri. Tinerii vor avea ocazia să afle răspuns la propriile întrebări referitoare la rolul lor în societatea contemporană și despre cum puterea unui singur individ poate ajuta la evoluția unei întregi societăți. Tema din acest an are la bază cartea „Creștinul în cetate”, al cărei autor invitat alături de noi, prof. Adrian Papahagi, ne va explica, alături de alte personalități de seamă, precum pr. Visarion Alexa, Anamaria Popa, Mihăiță Neșu, arhim. Nicodim Petre și maica Siluana Vlad, că tânărul a fost mereu cel care poate schimba și totodată fi parte la stadiul de stagnare al lumii în care se află.

În programul întâlnirii, tinerii au un răgaz de câteva ore în care să descopere tainele orașului-gazdă, înainte de conferința centrală a întâlnirii și a concertului de muzică veche, susținut de Ansamblul „Anton Pann”. Fiind un eveniment al întregului oraș, așteptăm ieșenii și pe toți cei care vor să se bucure alături de noi la conferință, sâmbătă, începând cu ora 18:00, în Grădina Palas.

ITOM 2019 se va încheia în ziua de 25 august cu Sfânta Liturghie arhierească, unde toți tinerii doritori vor da răspunsurile la strană.

sursa: ziarullumina.ro/ Ioana Ursache

You may also like...