„Hristos-lauda bătrâneților mele”: Caravană medicală pentru vârstnicii Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Marţi, 12 octombrie 2021, în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău, s-a derulat o nouă activitate în cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneţilor mele”, intitulată „Caravana medicală”. Începând cu ora 09:00, un număr de 40 de credincioşi s-au întâlnit la Centrul de Socializare Vârstnici „Osana”, unde au beneficiat de consultaţii gratuite: controlul funcţiilor vitale, TA / puls, controlul greutăţii corporale, control glicemie. De asemenea li s-a oferit un control oftalmologic gratuit, iar doritorii au putut comanda ochelari.

S-au bucurat nespus, deoarece mulţi dintre ei aveau probleme reale de vedere, dar în vremurile actuale nu îndrăzneau să meargă la control. De asemenea au fost încântaţi că nu vor fi nevoiţi să stea la rând pentru ridicatul ochelarilor, care vor fi livraţi a doua zi, după Acatist, la bisercă.
În acelaşi timp s-a desfăşurat şi o discuţie duhovnicească bazată pe un film religios intitulat „Cele 3 pilde”. Tema de discuţie a fost milostenia îndreptată către oamenii străzii, copiii abandonaţi şi mamele tinere singure. Dialogul a fost extraordinar de interesant deoarece fiecare credincios a luat cuvântul şi a povestit fie o întâmplare din timpul vieţii legată de temă, fie concluzia la care a ajuns după o experienţă de-o viaţă.

Organizarea a fost inovativă. Nimeni nu a stat în „sala de aşteptare” pentru control, ci din cercul de discuţii au mers la consultaţie, îmbinând utilul cu plăcutul.
Conform calendarului de activități, următoarea întâlnire de pe data de 19 octombrie 2021, va începe la ora 7:30 cu Sfânta Liturghie, urmând discuţiile duhovniceşti propuse în tematica proiectulului eparhial.

Socializarea vârstnicilor a început să dea roade, deoarece ei înşişi mărturisesc că se bucură de acest centru de socializare, mai ales în aceste vremuri, în care „izolarea” a fost cuvântul de bază. În următoarele întâlniri vor urma discuţii despre legislaţie şi cazurile celebre de înşelăciune privind vârstnicii, un târg de toamnă „Bunătăţile din cămară” cu discuţiile aferente, o campanie de strângere alimente pentru nevoiaşi şi multe alte activităţi extrem de interesante pentru credincioşi.

You may also like...