Întrunirea Cercului pastoral Nr. 4 „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” la Parohia Buhoci

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri, 02 iunie 2017, în ziua pomenirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un sobor de preoţi ce fac parte din Cercul Pastoral nr. 4 s-au  regăsit  în rugăciune şi comuniune frăţească la Parohia  Buhoci din Protopopiatul Bacău.

dsc_1858
dsc_1854
dsc_1836
dsc_1839

Preoţii prezenţi şi credincioșii din Parohia Buhoci au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească prilejuite de comuniunea în slujirea din biserica comunității.

Cu acest prilej, în biserică s-a oficiat Utrenia, Acatistul Sfântului Mucenic „Ioan cel Nou de la Suceava” şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

„Participăm din mila lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului nostru Arhiepiscop Ioachim la o nouă întâlnire duhovnicească şi de înaltă încărcătură spirituală, astăzi, ziua a doua a lunii iunie.  Prin această slujbă  misionară, la care  suntem prezenţi  cu multă dăruire,  bucuria noastră este deosebită, atât între noi slujitorii Domnului, cât şi între  preoţi şi credincioşi ”, a precizat părintele Octav Sandu, coordonatorul Cercului Pastoral „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare din Protopopiatul Bacău.

Cuvântul dedicat vieţii Sfântului Mucenic „Ioan cel Nou de la Suceava” a fost rostit cu multă dăruire de către părintele paroh Ioan Vadana de la  Parohia Săuceşti.

Predica zilei a readus în inimile şi cugetele celor prezenți modelul şi pilda vie a Sfântului Mucenic care a însufleţit întreaga adunare a bisericii; cuvânt prin care s-a redeschis o  nouă pagină de  istorie, în Parohia Buhoci.

Activitatea a continuat printr-o agapă frăţească ce a făcut deplină bucuria comuniunii, cei prezenți având posibilitatea să-și împărtășească unii altora din experiențele activității lor misionare și de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu.

(Pr. Ionel Ştefan)

 

You may also like...