Întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a întrunit astăzi, 21 ianuarie 2021sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Centrul Eparhial de la Roman în ședința de lucru premergătoare Adunării Eparhiale, ce va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie a.c. Alături de Ierarh a fost prezent P.Cuv. Părinte Pimen Costea, vicar eparhial, împreună cu preoții consilieri și inspectori eparhiali, precum și părinții protopopi din cele cinci protopopiate.

Cu acest prilej, responsabilii sectoarelor din cadrul Administraţiei Eparhiale au prezentat sinteza activităţilor administrative, culturale, catehetice, editoriale, social-filantropice, precum și de patrimoniu și construcții bisericești, din anul 2020 la nivelul fiecărei subunităţi, pe baza dărilor de seamă. De asemenea, au fost dezbătute principalele aspecte economice și financiar-contabile de la nivelul Centrului eparhial şi al subunităţilor.

 În partea a doua a lucrărilor au fost analizate propunerile de proiecte şi programe în vederea receptării şi aplicării, la nivelul Centrului eparhial, al protopopiatelor, al parohiilor și al mănăstirilor a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

 În continuare, Ierarhul a menționat faptul că, asemeni anilor anteriori, și în 2021, în cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se vor desfășura mai multe programe cultural-catehetice și  social-filantropice la care sunt așteptați să se implice toți cei care iubesc Biserica.

La final, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a mulțumit colaboratorilor laici și preoți ai Centrului eparhial, care au susținut viața și activitățile eparhiei în anul trecut. (Pr. Daniel Marari)

You may also like...