Învățături folositoare despre post pentru copiii de la Centrul Catehetic al Parohiei Negri

În cadrul Proiectului Națioanl Catehetic Biserica – familia românilor de pretutindenila Parohia Negri a avut loc o nouă etapă de implementare a acestuia. Copii prezenți au purtat discuții cu privier la necesitatea postului alimentar și sufletesc și au adresat întrebări celor doi preoți coordonatori, Sandu Octav, respectiv Ștefan Ionel.

După ce au vizionat o serie de filme dedicate folosului sufletesc al acestei perioade liturgice pe care o traversează, copii au putut aprofunda cunoștințele lor în cadrul catehezei despre post, prilej cu care au identificat mai multe virtuți creștine necesare punerii în practică în vederea mântuirii, precum: pocăința, milostenie, facerea de bine, slujirea aproapelui etc.

La finalul întâlnirii cei doi preoți participanți au artătat copiiilor faptul că valoarea postului este mai mare atunci când membrii unei familii se nevoiesc împreună pentru a aduce o jertfă bineplăcută lui Dumnezeu prin post și rugăciune. Următoarea întâlnire a proiectului va avea loc sâmbătă, 3 Aprilie 2021.

Pr. Ionel Ștefan

You may also like...