IPS Arhiepiscop Ioachim a botezat 25 de copii în localitatea Poiana Negustorului

Marți, 21 noiembrie 2017, începând cu ora 14.30 la Biserica „Sfânta Treime” din filia Poiana Negustorului a Parohiei Pădureni, Protopopiatul Buhuși, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului, a botezat douăzeci și cinci de copii cu vârsta cuprinsă între două luni și nouă ani. Lăudabila inițiativă a avut loc la recomandare părintelui protopop Vasile Cozma și cu implicarea preotului paroh Răzvan-Ioan Simion.

foto_1-2
foto_1-3
foto_1-7
foto_1-8
foto_1-10
foto_1-12
foto_1-16
foto_1-20
foto_-3
foto_-8
foto_-10

În după amiaza zilei de 21 noiembrie, când creștinii ortodocși serbează Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, în comunitatea de romi ce numără 1.100 de suflete din satul Poiana Negustorului, filia Parohiei Pădureni, a avut loc un eveniment duhovnicesc cu totul deosebit.

Urmând îndemnului Domnului nostru Iisus Hristos mărturisit de evanghelii: „Cel ce va crede şi se va boteza, acela se va mântui” (Marcu 16, 16), câteva zeci de copii au fost botezați în numele Sfintei Treimi de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Ierarhul a fost însoțit de părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, de părintele protopop Vasile Cozma și de un sobor de preoți din Protopopiatul Buhuși.

 “Se botează robul/roaba lui Dumnezeu (N), în numele Tatălui. Amin. Și al Fiului. Amin. Și al Sfântului Duh. Amin; acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”, se putea auzi de fiecare dată în smerita, dar frumoasa biserică ce deservește nevoilor spirituale ale credincioșilor din această zonă buhușeană defavorizată. Atmosfera baptismală și rugăciunile rostite de Ierarh au unit cu Cerul pe cei proaspăt botezați în numele Sfintei Treimi, făcând ca inimile preoților, ale nașilor de botez și ale creștinilor prezenți să vibreze.

Evenimentul desfășurat nu întâmplător în această zi de mare însemnătate pentru Ortodoxie are o semnificație specială deoarece primirea Tainei Sfântului Botez de către o persoană înseamnă încreștinarea sa, dobândirea calității de membru al Bisericii, de mădular al Trupului lui Hristos, iar acest lucru te duce cu mintea la semnificațiile sărbătorii Intrarea Maicii Domului în Biserică. Acești 25 de copii au primit odată cu Taina Sfântului Botez, harul lui Dumnezeu și bucuria de a se putea împărtăși din prezența euharistică a lui Hristos. Pe lângă toate aceste daruri spirituale, ei s-au bucurat și de atenția deosebită și de darurile primite din partea părinților spirituali care au dorit să întindă o mână de ajutor membrilor acestei comunități.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Ioachim a adresat un cuvânt de învățătură în care a prezentat importanța Botezului creștin în perspectiva mântuirii și a unirii cu Dumnezeu, felicitând pe toți cei implicați în această acțiune catehetică de amploare.

(pr. Daniel Marari)

You may also like...