IPS Arhiepiscop Ioachim, prezent la biserica „Sfinții Voievozi” CFR din Bacău

Vineri, 3 noiembrie 2017, la Parohia „Sfinții Voievozi” CFR din Bacău, în contextul serbării hramului lăcașului de cult, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost adusă spre închinare icoana relicvar cu o părticică din moaștele Sfântului Ioan Maximovici, care se află în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Tot acum, a fost oficiată slujba Sfântului Maslu de către Părintele Arhiepiscop Ioachim alături de un sobor de preoți. La slujbă au participat enoriași ai parohiei și credincioși din urbea băcăuană.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și cu implicarea preoților slujitori ai Parohiei „Sfinții Voievozi” din cartierul băcăuan CFR din Protopopiatul Bacău a debutat vineri după amiaza, în contextul Anului omagial al iconarilor și al pictorilor bisericești și cu prilejul serbării hramului lăcașului de cult, un program duhovnicesc aparte destinat enoriașilor, dar și tuturor credincioșilor.

Astfel, în mijlocul comunității de credință a poposit, fiind adusă spre închinare, o icoană pictată cu chipul Sfântului Ioan Maximovici care conține un fragment din sfintele sale moaște, ce se află în străvechea catedrală mușatină din Roman.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în prezența protopopului locului și a preoților băcăuani, a oficiat Taina Sfântului Maslu după care a rostit rugăciuni de binecuvântare și dezlegare de păcate. În cuvântul adresat preoților slujitori Silviu-Daniel Matei și Constantin Ciobanu alături de bunii credincioși parohieni, Arhiepiscopul Ioachim a explicat dobândirea sfintelor moaște ale sfântului Ioan Maximovici, îndemnând poporul la crearea unei legături autentice cu Dumnezeul cel adevărat.

Sunteți aci în rugăciune și ați lăsat corvezile frățiilor voastre, răspunzând invitației preoților de la biserica Sfinților Arhangheli pentru a vă închina, pentru a vă ruga acestui fragment din moaștele Sfântului Ioan Maximovici, adusă printr-o delegație pe care am trimis-o noi în America anul acesta, pentru faptul că acolo s-a preaslăvit și acolo și-a petrecut ultimele zile, deși activitatea lui sacerdotală, arhierească a fost în primul rând în Europa. Rămâneți în comuniune, în comunicare, în comunitate și la urmă veți primi cuminecătura care de fapt este legătura noastră cu Dumnezeu, a subliniat Ierarhul în cuvântul său.

În încheiere, părintele protopop a lăudat activitatea spirituală desfășurată în această parohie, iar părintele paroh Silviu-Daniel Matei, a mulțumit plin de emoție, în numele enoriașilor, Chiriarhului Ioachim pentru prezența și binecuvântările oferite.

(pr. Daniel Marari)

You may also like...