IPS Ioachim a fost prezent la hramul de vară al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului

Vineri, 22 iulie 2022, în ziua de prăznuire a Sfintei Maria Magdalena, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Valea Budului, Protoieria Bacău. Ierarhul a săvârșit de la primele ore ale dimineții Sfânta Liturghie, alături de părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și preoți din Bacău și din satele învecinate ale Mănăstirii. Cu acest prilej, stareța sfântului lăcaș, stavrofora Magdalena Budeanu și-a cinstit ocrotitoarea spirituală.

Bucuria comuniunii și a Sfintei Euharistii a fost dublată și de faptul că Înaltpreasfinția Sa a oficiat în cadrul Sfintei Liturghii, botezul pruncei Magdalena, fiica preotului Gheorghe Ardeleanu și a doamnei preotese Ionela-Adelina. Cei care au depus mărturie în față lui Dumnezeu pentru viața aleasă pe care o va avea cea nou botezată au fost părintele Alexandru Grigoraș alături de doamna preoteasă.

În cuvântul adresat atât familiei, cât și credincioșilor adunați la hramul mănăstirii, ierarhul a vorbit despre importanța botezului creștin ortodox și despre modul în care ființa umană capătă pecetea Darului Sfântului Duh prin întreita afundare în numele Sfintei Treimi. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat prunca nou botezată, dorind părinților și nașilor, creștere lină și frumoasă, în duhul lui Dumnezeu, așa după cum și ei la rândul lor au fost crescuți și educați. 

La finalul liturghiei baptismale, ierarhul și-a îndreptat rugăciunile spre a cere Milostivului Dumnezeu, viață îndelungată și bună sporire în toate pentru maica stavroforă Magdalena, felicitările Înaltpreasfinției Sale fiind armonizate de către urările preoților și a credincioșilor prezenți care s-au alipit duhovnicește de liniștea și tihna pe care o oferă lăcașul cel sfânt de pe Meteora Bacăului. 

Pe această cale, Protopopiatul Bacău aduce prinos de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat cu milostivire asupra obștii monahale de pe Valea Trebeșului, dorind de asemenea maicii starețe, stavrofora Magdalena Budeanu, sănătate întru lungime de zile, pace și ajutor de la Dumnezeu și mulți ani în bună chivernisirea vieții monahale a obștii pe care din mila lui Dumnezeu și din îngăduință Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, o are în grijă. 

You may also like...