IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău

În a treia zi de Crăciun, când Biserica îl prăznuiește pe întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie alături de PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud. Cu această deosebită întâlnire în cadrul liturgic, cei doi Ierarhi au fost înconjurați de un sobor de preoți și diaconi coordonați de P.C. părinte protopop Costică Busuioc, alături de mulțime de credincioși din urbea băcăuană.

whatsapp_image_2019-12-27_at_13.05.31
whatsapp_image_2019-12-27_at_13.05.26
whatsapp_image_2019-12-27_at_13.05.322

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și PS Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, au coliturghisit  în ziua de pomenire a Sfântului Mucenic şi Arhidiacon Ștefan la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău.

 În rugăciune, alături de cei doi Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au alăturat mulțime de enoriași și credincioși băcăuani.

În cuvântul de învățătură rostit de PS Părinte Veniamin, acesta a explicat pe scurt alegerea și viața Sfântului Ștefan ca model de viețuire și mărturisire a dreptei credințe.

Părintele Episcop a lăudat munca IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, pe tărâm cultural-catehetic, social-filantropic și scriitoricesc, definindu-l ca pe un model de Ierarh demn de urmat.

 Astăzi am avut ocazia binecuvântată de a sluji alături de Părintele Arhiepiscop Ioachim într-o biserică foarte frumoasă care m-a făcut să am o emoție deosebită și să îmi aduc aminte de multele locuri frumoase în care am călătorit. M-a făcut să merg cu mintea până la Betleem la Peștera Domnului Iisus Hristos, până la Ierusalim la biserica Sfântului Ștefan și să îmi aduc aminte de jertfelnicia multor martiri care astăzi strălucesc și împodobesc biserica lui Hristos. Dintotdeauna am admirat felul în care Înaltpreasfințitul părinte Ioachim slujește, cum știe să se facă tuturor toate prin cuvânt și prin faptă și să lumineze înaintea oamenilor slăvind numele lui Dumnezeu. Am admirat iscusința minții sale și frumusețea textelor scrise de acesta, precum și a multor publicații, nu doar a textelor liturgice pe care le compune, ci și a altor lucrări pe care le-a publicat până la acest moment. Știu dragostea Înaltpreasfințitului și felul în care se ocupă îndeaproape de Casa lui Dumnezeu. Mă bucură faptul că avem Ierarhi care sunt modele de slujire pentru noi, sunt teologi desăvârșiți și oameni cu frică de Dumnezeu. 

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Petru Popescu a fost hirotonit în treapta de preot pe seama Bisericii „Întâmpinarea Domnului” din Bacău.

La finalul slujbei, părintele paroh Neculai Hurjui a mulțumit Arhipăstorului Ioachim și PS Părinte Veniamin pentru bucuria prilejuită enoriașilor prin prezența acestora, pentru binecuvântările oferite și pentru sfaturile duhovnicești speciale, ca reper pentru mântuire. (Pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...