IPS Ioachim a oficiat slujba Stâlpilor pentru preotul Emil Grosu

IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat în seara zilei de vineri, 31 ianuarie 2020, începând cu ora 19.00, slujba stâlpilor pentru părintele Emil Grosu. Slujba a avut loc biserica cu hramul Sf. Ap. Petru și Pavel din Bacău, Protopopiatul Bacău, unde preacucernicul părinte a slujit până la ieșirea sa la pensie.

whatsapp_image_2020-01-31_at_21.36.09_1
whatsapp_image_2020-01-31_at_21.36.09
whatsapp_image_2020-01-31_at_21.36.09_3
whatsapp_image_2020-01-31_at_21.36.09_4
whatsapp_image_2020-01-31_at_21.36.36

Alături de IPS Părinte Arhipăstor Ioachim și familia îndoliată, la slujbă au participat P.C. Părinte Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial, preoți din Protoieria Bacău în frunte cu P.C. Pr. protopop Costică Busuioc, preoți colegi din vremea studiilor seminariale și universitare, precum și mulțime de credincioși cărora părintele le-a fost duhovnic vreme de mai bine de două decenii.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Ioachim a rostit un cuvânt de mângâiere pentru familia îndoliată a părintelui mutat la cele veșnice, în care a evidențiat activitatea pastoral-misionară a acestuia.

Părintele Emil ne-a chemat aici pentru o sărbătoare sobră, care nu se săvârșește decât o dată în viața omului. Fiecare dintre noi, indiferent de starea socială în care se află, este chemat mai devreme sau mai târziu să participe la o astfel de sărbătoare unică pentru fiecare. A fost un preot devotat, solidar cu cei aflați în suferință, un slujitor care și-a asumat cu responsabilitate misiunea preoțească îndemnând și învățând cu toată priceperea  pe enoriașii săi până la ieșirea sa la pensie.

Arhipăstorul a vorbit și despre lucrarea în parohie a unui adevărat părinte duhovnicesc.

Un preot în toată activitatea lui nu face altceva decât să anunțe începutul și sfârșitul vieții de pe pământ, ca un fel de trecere permanentă a timpului care ne este dat nouă să îl trăim în viața aceasta efemeră și, totodată, felul cum transfigurăm acest timp pe care îl avem în această lume pentru a fi cu adevărat un timp al îndumnezeirii și nu unul al desfigurării!

Slujba înmormântării va avea loc la biserica parohială din Parcul Cancicov din orașul Bacău, în ziua de 2 februarie 2020, începând cu ora 13.00.

Veșnica lui pomenire din neam în neam! Dumnezeu să îl ierte! (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...